Kom jij werken bij Fietsenwinkel.nl?

Elektrische bezorgfiets leasen of kopen?

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
3 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
Elektrische bezorgfiets leasen of kopen?

Elektrische bezorgfiets leasen of kopen? Behalve als vervoermiddel voor woon- werkverkeer is een elektrische fiets bij uitstek geschikt voor het vervoeren van producten en materiaal. Zeker wanneer u hiervoor een elektrische bakfiets gebruikt, wint u het op vrijwel alle vlakken.

Van toegankelijkheid van de binnenstad tot het voor de deur parkeren en zelfs het omlaag brengen van uw transportkosten. Laat staan dat de lichamelijke inspanning van een chauffeur spontaan hele gezonde niveaus bereikt. Niet zo vreemd dat een succesvol bedrijf als Coolblue de elektrische bezorgfiets zowel in Nederland als België volledig omarmd heeft.

Elektrische bezorgfiets leasen

Net als bij bedrijfsauto's en -busjes is het wel de vraag welke vorm van aanschaffen het beste bij uw organisatie past. Zo is een elektrische bezorgfiets leasen aantrekkelijk, omdat het onderhoud en de hulp bij pech onderweg door de leasemaatschappij wordt geregeld. U hoeft de fiets dus niet zelf nog eens te verzekeren. Een ander voordeel is natuurlijk dat u iedere drie jaar weer op een volledig nieuwe fiets rijdt. Goed voor de bezorger en voor het imago van uw bedrijf.

Subsidie elektrische bezorgfiets

Een alternatief op leasen is dat u de elektrische bezorgfiets zelf koopt. Om dit te stimuleren, biedt de overheid aantrekkelijk subsidies in de vorm van de Milieu-investeringsaftrek en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen. Beide bedoeld om zo het aantal vervuilende brommers en bezorgauto's op de weg terug te brengen. Wanneer u deze kunt combineren* met de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek loopt uw uiteindelijke belastingvoordeel op tot meer dan 60%! Een winstpakker die u als ondernemer natuurlijk niet aan u voorbij wilt laten gaan.

Hieronder een simpel rekenvoorbeeld voor de Kia, Mia en Vamil regeling, wanneer u een elektrische bezorgfiets koopt van 4.499 euro:

  • MIA over de aanschafwaarde: 4.499 euro x 36% = 1.339 euro
  • Vamil over de aanschafprijs: 4.499 euro x 75% = 2.975 euro
  • KIA over de aanschafprijs excl. BTW: 3.718 euro x 28% = 781 euro
Zo is uw totale belastingvoordeel bij 37,35% inkomstenbelasting (als ZZP'er) maar liefst 2.781. Wat eerst een flinke investering leek, wordt bijna een goedkope elektrische bezorgfiets. Let er als ondernemer op dat u de investering binnen 3 maanden na aankoop meldt, om voor de subsidie in aanmerking te komen.

* afhankelijk van uw bedrijfsgrootte uiteraard

Vind vandaag nog uw elektrische bezorgfiets

Op Fietsenwinkel.nl vindt u verschillende elektrische bakfietsen die uitstekend als bezorgfiets benut kunnen worden voor zakelijk gebruik. Probeer ze eens op het testparcours! Ook hebben we natuurlijk handige accessoires zoals speciale fietshelmen en -tassen voor u klaarliggen. Kortom: genoeg voor iedere ondernemer om binnen no-time op de fiets te zitten.

Fietsenwinkel.nl: uw zakelijk fietsen specialist!

Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
Producten vergelijken