Altijd de laagste prijs
87% tevreden klanten in augustus

Wat is de sterkste motor voor elektrische fietsen?

Motoren voor elektrische fietsen verschillen in de kracht die ze kunnen leveren. Je hebt bijvoorbeeld een sterke motor nodig om met je elektrische fiets een berg op te fietsen. Ga dus bij jezelf na wat voor soort ritten jij wilt gaan maken. Dit bepaalt hoe sterk de motor van je nieuwe e-bike moet zijn. Fietsenwinkel.nl heeft diverse krachtige modellen voor je klaar staan. Lees hier waar je op moet letten als je een e-bike met een sterke motor zoekt.

Kracht van motor elektrische fiets bepalend

De motor is een essentieel onderdeel van iedere e-bike. De trekkracht van de motor wordt vermeld in Newtonmeters (Nm). Hoe hoger dit getal, hoe sterker de motor. Wil je de elektrische fiets gebruiken voor stadsritjes of toeren door een vlak landschap? Dan volstaat een trekkracht van 25 tot 60 Nm. Maak je graag sportieve ritten of trek je er op uit in heuvelachtig terrein? Kies dan een motor van minimaal 70 Nm. Er zijn verschillende merken die motorsystemen voor e-bikes bouwen, zoals Bosch, Shimano en Bafang. Voorbeelden van sterke e-bike motoren zijn de Bosch Performance CX Line (75 Nm) en de Shimano STePS 8000 (70 Nm). Dergelijke motoren zie je vaak op elektrische mountainbikes.

De locatie van de elektrische fietsmotor

De motor van de elektrische fiets vind je in het voorwiel, het achterwiel of in het midden van de fiets. Elk motorpositie heeft bepaalde voordelen en nadelen. E-bikes met voorwielmotor zijn het laagst geprijsd en zeer stil. Ze zijn echter minder geschikt als je een krachtige ondersteuning zoekt. Dan is een fiets met middenmotor of achterwielmotor een betere keuze. Elektrische fietsen met een middenmotor zijn tegenwoordig zeer populair. De middenmotor zit bij de trapas en dat geeft een laag zwaartepunt. Hierdoor zijn deze e-bikes lekker stabiel.

Fiets met gemak een berg op met je e-bike

Ben jij een sportieve fietser die graag wil profiteren van elektrische trapondersteuning? Dan vind je bij Fietsenwinkel.nl die krachtige e-bike die je zoekt. Met zo’n sportief exemplaar fiets je fluitend de berg op. Bekijk onze selectie van e-bikes met sterke motoren.

Producten vergelijken