Altijd de laagste prijs
87% tevreden klanten in augustus

Nederland in beweging met Fietsenwinkel.nl

‘Nederland in beweging’ is het populaire televisieprogramma met beweegoefeningen van omroep MAX. Van maandag tot en met vrijdag is op NPO1 iedere ochtend een aflevering van de beweegshow te zien. Het doel is dat de kijkers meer gaan bewegen en actief meedoen aan de oefeningen. Veel Nederlanders krijgen helaas te weinig beweging. Dit is een gezondheidsrisico. Minimaal 2,5 uur per week matig intensief bewegen is de landelijke norm volgens het Kenniscentrum Sport. Fietsenwinkel.nl wil mensen ook stimuleren om meer te bewegen en haakt graag aan. Doe je mee?

Fit blijven en afvallen met ‘Nederland in beweging’

Sinds het jaar 2000 is ‘Nederland in beweging’ op televisie te volgen. De huidige presentatoren zijn Duco Bauwens en Olga Commandeur. Zij demonstreren, samen met een groepje deelnemers, met veel enthousiasme eenvoudige beweegoefeningen. Dit stimuleert kijkers om iedere doordeweekse dag in de ochtend een kwartiertje mee te doen. Naast de oefeningen bevat het programma handige tips en adviezen om fit te blijven en af te vallen. Enkel meedoen aan ‘Nederland in beweging’ is echter niet genoeg om de beweegnorm te halen. Aanvullende activiteiten zijn wel nodig. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, fietsen en zwemmen.

Waarom is bewegen goed voor je gezondheid?

Regelmatig sporten en bewegen is goed voor je gezondheid. De beweging stimuleert allerlei natuurlijke processen in je lijf. Een kort overzicht van wat er in je lichaam gebeurt als je voldoende beweegt:

  • Door je spieren te gebruiken verbeter je de bloedsomloop. Een betere doorbloeding zorgt voor een betere werking van alle organen in je lijf;

  • Spieren hebben zuurstof en brandstof uit voeding nodig. Je lichaam verbrandt meer vet en zo voorkom je overgewicht;

  • Getrainde spieren zijn beter in het opnemen van brandstof. Je zult je hierdoor energieker gaan voelen. Ook verlaag je de kans op ziektes, bijvoorbeeld diabetes type 2;

  • Je zet je hart en je bloedvaten meer aan het werk. Dit maakt ze sterker en hierdoor loop je minder risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziektes;

  • Je hersenen krijgen ook een oppepper. De prikkeling verbetert de werking van je brein. De voordelen hiervan zijn: een opgewekter humeur en meer denkvermogen. Lichaamsbeweging maakt je blij en slim. 

‘Nederland in beweging’ gemist?

Heb je een uitzending gemist van ‘Nederland in beweging’? Dan heb je meerdere mogelijkheden. Op het internet zijn de uitzendingen terug te kijken. Dit is mogelijk op ieder moment dat je wenst. Of ga er lekker op uit en stap op je fiets! Fietsen is namelijk een laagdrempelige manier om meer te gaan bewegen. Begin bijvoorbeeld met een half uurtje fietsen per dag op je stadsfiets. Door regelmatig te trainen zul je al gauw merken dat je lijf zich aanpast en meer aankan. Fietsen wordt zo steeds makkelijker en leuker. Na verloop van tijd kun je ook langere fietstochten maken of intensiever gaan trainen. Wie weet krijg je helemaal de smaak te pakken en zoef jij straks op een heuse racefiets door de polders of het bos!


Producten vergelijken