Nederland in beweging met Fietsenwinkel.nl

‘Nederland in beweging’ is het populaire televisieprogramma met beweegoefeningen van omroep MAX. Van maandag tot en met vrijdag is op NPO1 iedere ochtend een aflevering van de beweegshow te zien. Het doel is dat de kijkers meer gaan bewegen en actief meedoen aan de oefeningen. Veel Nederlanders krijgen helaas te weinig beweging. Dit is een gezondheidsrisico. Minimaal 2,5 uur per week matig intensief bewegen is de landelijke norm volgens het Kenniscentrum Sport. Fietsenwinkel.nl wil mensen ook stimuleren om meer te bewegen en haakt graag aan. Doet u mee?

Fit blijven en afvallen met ‘Nederland in beweging’

Sinds het jaar 2000 is ‘Nederland in beweging’ op televisie te volgen. De huidige presentatoren zijn Duco Bauwens en Olga Commandeur. Zij demonstreren, samen met een groepje deelnemers, met veel enthousiasme eenvoudige beweegoefeningen. Dit stimuleert kijkers om iedere doordeweekse dag in de ochtend een kwartiertje mee te doen. Naast de oefeningen bevat het programma handige tips en adviezen om fit te blijven en af te vallen. Enkel meedoen aan ‘Nederland in beweging’ is echter niet genoeg om de beweegnorm te halen. Aanvullende activiteiten zijn wel nodig. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, fietsen en zwemmen.

Waarom is bewegen goed voor je gezondheid?

Regelmatig sporten en bewegen is goed voor u gezondheid. De beweging stimuleert allerlei natuurlijke processen in uw lijf. Een kort overzicht van wat er in uw lichaam gebeurt als u voldoende beweegt:

  • Door uw spieren te gebruiken verbeter u de bloedsomloop. Een betere doorbloeding zorgt voor een betere werking van alle organen in uw lijf;

  • Spieren hebben zuurstof en brandstof uit voeding nodig. Uw lichaam verbrandt meer vet en zo voorkomt u overgewicht;

  • Getrainde spieren zijn beter in het opnemen van brandstof. U zult u hierdoor energieker gaan voelen. Ook verlaagt u de kans op ziektes, bijvoorbeeld diabetes type 2;

  • U zet uw hart en uw bloedvaten meer aan het werk. Dit maakt ze sterker en hierdoor loop u minder risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziektes;

  • Uw hersenen krijgen ook een oppepper. De prikkeling verbetert de werking van uw brein. De voordelen hiervan zijn: een opgewekter humeur en meer denkvermogen. Lichaamsbeweging maakt u blij en slim. 

‘Nederland in beweging’ gemist?

Heeft u een uitzending gemist van ‘Nederland in beweging’? Dan heeft u meerdere mogelijkheden. Op het internet zijn de uitzendingen terug te kijken. Dit is mogelijk op ieder moment dat u wenst. Of ga er lekker op uit en stap op uw fiets! Fietsen is namelijk een laagdrempelige manier om meer te gaan bewegen. Begin bijvoorbeeld met een half uurtje fietsen per dag op uw stadsfiets. Door regelmatig te trainen zult u al gauw merken dat uw lijf zich aanpast en meer aankan. Fietsen wordt zo steeds makkelijker en leuker. Na verloop van tijd kunt u ook langere fietstochten maken of intensiever gaan trainen. Wie weet krijgt u helemaal de smaak te pakken en zoeft u straks op een heuse racefiets door de polders of het bos!


Producten vergelijken