Lichtgewicht e-bike

Vanwege de motor zijn elektrische fietsen zwaarder dan een normale fiets. Het optillen van een e-bike kan vanwege het hoge gewicht problemen geven. Gelukkig zijn er inmiddels ook lichtgewicht e-bikes op de markt. Dit biedt senioren en sportievelingen het nodige gemak. Deze lichte e-bikes zijn uiteraard verkrijgbaar bij Fietsenwinkel.nl. In ons assortiment vindt u een speciale selectie van de beste lichtgewicht elektrische fietsen.

 Waarom kiezen voor een lichtgewicht elektrische fiets?

Een lichtgewicht e-bike is gemakkelijk op te tillen. U zet hem dus gemakkelijk op de fietsendrager van uw auto. Dit maakt recreatieve fietstochten buiten uw eigen omgeving mogelijk. Het lage gewicht is bovendien ideaal bij het stallen in een fietsenrek, bijvoorbeeld bij een winkelcentrum. Een lichte elektrische fiets is ook thuis lekker hanteerbaar. Zo duwt u de fiets gemakkelijker over drempels en stoepjes bij uw schuur of berging heen. De fiets even optillen voor een scherpe draai bij een toegangsdeur is geen enkel probleem. Met name voor senioren is dat een groot pluspunt.

 Voordelen lichtgewicht e-bike met middenmotor

Elektrische fietsen met een middenmotor zijn zeer populair. Voorheen waren e-bikes met dit type motor vaak zwaarder. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen zijn er tegenwoordig echter ook lichtgewicht modellen verkrijgbaar. De belangrijkste voordelen van lichtgewicht elektrische fietsen met middenmotor zijn als volgt:

  • Laag gewicht, dus goed hanteerbaar;

  • Fijne rijeigenschappen;

  • Natuurlijke rijervaring doordat de kracht van de motor via de trapas loopt;

  • Een sensor meet de trapkracht en past de trapondersteuning automatisch aan;

  • Grotere stabiliteit van de e-bike. Het gewicht zit namelijk laag in het midden en is gelijkmatiger over de gehele fiets verdeeld. Dit voorkomt ook het naar voren of naar achteren kiepen bij het optillen.

Lichtgewicht e-bike: goedkoop bij Fietsenwinkel.nl

In de webshop van Fietsenwinkel.nl vindt u een overzicht van lichtet elektrische fietsen. De e-bikes in ons aanbod zijn aantrekkelijk geprijsd en van hoge kwaliteit. Maak uw keuze uit diverse gave modellen van topmerken, zoals Giant, Gazelle, Cube en Cortina. Rij straks rond op zo’n mooie lichte elektrische stadsfiets of gaat u voor een sportieve e-bike met een laag gewicht? 

Producten vergelijken