fietsenwinkel
Fiets uit
de file!

We zijn helemaal niet gemaakt om stil te zitten, maar waarom staan we dan iedere dag in de file? Stilstaan op de (snel)weg is al jaren één van de grootste ergernissen, maar toch staan we iedere dag met z’n allen keurig in een rijtje.

De oplossing is makkelijker dan je denkt! Want als slechts 5% van die automobilisten de auto laat staan in de spits, zijn alle files opgelost. Klinkt simpel, maar hoe krijgen we dat voor elkaar? Pak gewoon de fiets naar het werk! Meer dan 50% van de werknemers woont binnen 15 km van het werk: een afstand die u prima kunt fietsen! Maar op het moment gaat slechts 25% van die werknemers met de fiets naar het werk. Daar gaan wij samen met u verandering in brengen. Dus kom op: pak de e-bike en fiets uit die file!

Waarom fietsen?

  • Gezond: u heeft direct uw dagelijkse beweging te pakken
  • Goedkoop: nooit meer tanken en/of parkeerkosten
  • Milieuvriendelijk: minder CO2 uitstoot
  • Voorspelbare reistijd: u weet van tevoren precies waar u aan toe bent
  • Lekker in uw vel: fietsen werkt ontspannend en u heeft geen last van filestressAuto vs. e-bike: pak toch die fiets!

fietsenwinkel

Schoon, slim en gezond

Stapt u op de e-bike in plaats van in de auto? Dan bent u goed bezig! Niet alleen voor uzelf, maar ook voor het milieu. Zo stoot u met een e-bike namelijk ruim 44x minder CO2 uit dan met een auto! Op een e-bike draagt u dus bij aan een beter klimaat en een schonere lucht. Dat is zeker in de stad geen overbodige luxe! Dus hoe meer mensen op de fiets, hoe beter.

Daarnaast mogen we niet vergeten dat Nederland maar een klein landje is. De ruimte is beperkt en zeker parkeerplekken zijn in veel gebieden schaars. Feit: een langs de weg geparkeerde auto neemt 8x zoveel ruimte in beslag als een fiets in een fietsenrek. Een auto op een parkeerterrein neemt maar liefst 16x zoveel ruimte in. Op de e-bike naar het werk is dus niet alleen snel, schoon en gezond, maar ook nog eens heel slim!

fietsenwinkel

Fiets uit de file fietsen

fietsenwinkel
Fiets en file
feitjes

» Files kosten Nederland naar schatting 1300 miljoen euro aan schade per jaar!

» Het aantal files is in 2018 met 20% gestegen. In de eerste maanden van 2019 alweer met 25%!

» De wegen worden drukker en drukker. Het is dus niet genoeg om bestaande wegen te verbreden, ook al investeert het kabinet zo'n 20 miljard.

» Het kabinet investeert 26 miljoen in het versneld aanleggen van nieuwe fietsroutes. Zo wordt uw route binnenkort misschien nog wel sneller!

» In Nederland staat inmiddels gemiddeld 596 uur file per dag. Zonde van uw tijd!

» Het aantal files is in 2018 met 20% gestegen. Kijken we naar de eerste maanden van 2019, dan is het aantal weer met 25% gestegen!

» Nederland heeft inmiddels gemiddeld zo’n 596 uur file per dag. Zonde van uw tijd, toch?

» Het aantal files is in 2018 met 20% gestegen. Kijken we naar de eerste maanden van 2019, dan is het aantal weer met 25% gestegen!

» Goed nieuws: er komen bredere/meer (snel)wegen: het kabinet investeert ongeveer 20 miljard. Maar daar gaat u pas na 2023 iets van merken. En tegen die tijd zijn er ook weer meer auto’s op de weg. Dus wat schiet u er eigenlijk mee op?

» Echt goed nieuws: het kabinet heeft 26 miljoen uitgetrokken voor het versneld aanleggen van nieuwe fietsroutes en het oplossen van fietsknelpunten. Zo wordt uw route binnenkort misschien nog wel sneller!

Producten vergelijken