Fietsbanden (1)

(1) 1 producten gevonden
Fietsbanden

Rooster Lijst

Rooster Lijst


Terug naar boven

 

Fietsbanden in alle soorten en maten

Fietsbanden zijn er in alle soorten en maten. Bij Fietsenwinkel.nl kunt u kiezen uit verschillende kleuren, verschillende maten, banden met verschillende doeleinden en fietsbanden van verschillende merken. Keuze zat dus! Maar welke fietsband past goed op uw fiets en waar moet u op letten bij de aanschaf. 

Bent u op zoek naar een buitenband of naar een binnenband? In ons aanbod vindt u vele soorten binnenbanden en buitenbanden, dus er zit altijd wel een band tussen die geschikt is voor uw fiets! Fietsenwinkel.nl heeft banden met verschillende maten. Elke maat is vaak bedoeld voor een bepaald doeleinde, zoals racefiets banden:

  • 12-24 inch: Deze bandenmaten zijn voornamelijk geschikt voor kinderfietsen. Ook voor vouwfietsen zijn deze banden geschikt, omdat deze fietsen vaak kleine wielen hebben.
  • 26 inch: Deze bandenmaat wordt veelal teruggezien op het MTB/ATB parcours. Door de kleinere omvang zijn deze wielen wat wendbaarder.
  • 27.5 inch: Ook deze banden worden veel gebruikt voor mountainbikes. De 27.5 rolt een stuk efficiënter dan de 26 inch en accelereert ook net even wat sneller dan een 29'er.
  • 28 inch: Dit is de standaard onder de wielmaten. Deze wielmaat wordt voor vrijwel alle stadsfietsen, elektrische fietsen, hybride fietsen, racefietsen en andere veelvoorkomende fietsen.
  • 700x25: Dit is de meer comfortabele bandenmaat voor wielrenfietsen. Deze bandenmaat geeft wat meer grip en controle dan de 700x23 variant welke op veel racefietsen standaard wordt gemonteerd.

Lekke band?

Iedereen maakt het een keer mee. Liefst niet te vaak. Door vaak uw bandenspanning te controleren voorkomt u lekrijden. Daarnaast bieden de banden meer grip en vaak een lagere rolweerstand wanneer ze op de juiste spanning zijn. Soms is een zachte band helemaal niet lek maar gewoon zacht. In dit geval kan je deze makkelijk op pompen. Mocht u toch lekrijden dan kunt u de binnenband plakken of vervangen. De maat van de band staat altijd op de buitenband, en vaak ook op de binnenband. Let u daarbij goed op de verschillende ventielen die verkrijgbaar zijn. Sommige merken zijn bijna niet kapot te krijgen. Denk aan de Schwalbe Marathon banden