fietsenwinkel

Fietsenwinkel.nl specialiseert zich na verzelfstandiging volledig in e-bikes

Almere, 14 juli 2020 - Fietsenwinkel.nl richt zich na de afsplitsing van moederbedrijf International Bike Group exclusief op de verkoop en onderhoud van e-bikes. Het bedrijf heeft de ambitie om met een netwerk van 12 fysieke winkels in Nederland uit te groeien tot een leidende multi-brand specialist in dit segment.

Fietsenwinkel.nl is vooral bekend als een van de pioniers op het gebied van de online verkoop van fietsen. Na de recente verzelfstandiging zal het bedrijf zich onder leiding van de nieuwe directieleden Mark de Vos en Lucas Kuin exclusief in e-bikes specialiseren. De fysieke winkels en een landelijk netwerk van servicepartners vormen de basis van de onderneming. Fietsenwinkel.nl stopt met het zelf produceren van fietsen en de website krijgt primair een informatieve functie.

Winkels als basis

De Vos: “De aanschaf van een e-bike is ingewikkelder dan het kopen van een traditionele fiets. Mensen hebben veel vragen en willen een e-bike bovenal ervaren door op verschillende modellen een proefrit te maken. Een klant hierin goed helpen kan het best in een fysieke winkel. Dat is voor ons reden om de winkels de kern van de organisatie te maken. Onze winkels zijn volledig ingericht op de verkoop en het onderhoud van e-bikes en opereren grotendeels zelfstandig. Daarbij trainen we al onze collega’s in specifieke e-bike kennis.”

De website Fietsenwinkel.nl krijgt primair een informatieve functie: consumenten vinden hier informatie over elektrische fietsen in het algemeen en het aanbod van Fietsenwinkel.nl in het bijzonder. Een breed aanbod, scherp prijsbeleid, kennis van zaken en uitstekende service moeten zich vertalen in bezoek aan een winkel.

Erkende specialist

De Vos en Kuin verwachten dat Fietsenwinkel.nl met duidelijke focus en passie voor e-bikes zal uitgroeien tot een erkende landelijke specialist in dit groeiende segment. Kuin: “Mark en ik zijn allebei fervente fietsers, en we weten hoe belangrijk goede voorlichting, service en onderhoud zijn. Bij e-bikes geldt dit des te meer vanwege de geavanceerde techniek. Daarom verwachten we van onze fietsmonteurs een klantgerichte instelling, maar zeker ook kennis van elektrotechniek. We hebben de ambitie om met ons team van e-bike specialisten in 12 winkels door heel Nederland en een compact expertisecentrum in Almere een belangrijke rol te gaan spelen in de e-bike markt.”Uitverkoop in niet-elektrische fietsen

Met de specialisatie in elektrische fietsen zal Fietsenwinkel.nl stoppen met de verkoop van stadsfietsen, transportfietsen, racefietsen en mountainbikes. Op de website is het aanbod hierin inmiddels sterk gekrompen. Echter zijn er nog een aantal winkels met flinke hoeveelheden van deze fietsen. Online vindt u alleen nog de fietsen die wij in ons centrale magazijn hebben, maar in de winkels staat dus nog veel meer! En in deze winkels doen we een grote uitverkoop


Racefiets & Mountainbike Uitverkoop

Stadsfiets & Transportfiets Uitverkoop

Ontdek onze e-bike winkels

Producten vergelijken