Tijdritfietsen / Triatlon fietsen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Snel rijden met een tijdritfiets

Voor de echte liefhebbers van snelheid bestaan er voor wielrenfanaten de triathlon fiets en de tijdritfiets. Deze twee soorten wielrenfietsen beschikken over speciale kenmerken voor maximale snelheid. Ideaal voor als je keer op keer je snelheidsrecords wilt verbeteren! De soort fiets en het merk is een persoonlijke keuze. Zo zal de een liever op een cube tijdritfiets er vandoor gaan, terwijl de ander zweert bij een tijdritfiets van giant.

Een triathlon fiets

Doe je regelmatig mee aan triathlons en wil je een speciale triathlon fiets kopen? Dan ben je bij Fietsenwinkel.nl aan het juiste adres. Wij verkopen diverse triathlon fiets merken, waardoor er altijd wel een triathlon fiets in de aanbieding is die bij jou past! Bedenk goed wat je belangrijk vindt bij het uitkiezen van jouw nieuwe fiets. Ieder merk heeft namelijk weer zijn eigen triathlonstuur; het is dus even kijken welke jij het prettigst vindt. Toch zijn er tussen de verschillende merken ook overeenkomsten. Een triathlon fiets wordt namelijk gekenmerkt door verschillende eigenschappen. Zo hebben ze een grotere zitbuishoek dan een “normale” racefiets en is het stuur voorzien van zogenaamde aerobars. Bovendien zijn triathlon fietsen gemaakt voor maximale snelheid op korte afstanden.

Triathlonfietsen

TT fiets

Een tijdritfiets wordt ook wel een tt fiets genoemd. Je kiest voor een tijdritfiets wanneer je voornamelijk op vlakke en egale wegen rijdt en een zo snel mogelijke tijd wilt neerzetten. Een tt fiets is niet bedoeld om een steile berg te beklimmen en hierdoor niet geschikt voor een klimtijdrit. Op vlakke wegen zonder helling, is deze fiets echter de snelste racefiets. Een tijdritfiets dankt zijn snelheid aan zijn speciale design. Zo zijn deze fietsen aerodynamisch gevormd, wat de luchtweerstand zo min mogelijk houdt. Let wel op bij zijwind! Deze fietsen kunnen uitstekend tegen voorwind, maar zijn zeer gevoelig voor zijwind. Naast het aerodynamische design beschikt een tijdritfiets ook over een speciaal stuur dat op een opzetstuk wordt geplaatst. Hierdoor zit je in een betere aerodynamische houding tijdens het rijden.

Tijdritten tt fiets

Snel online kopen

Een snelle renner wilt niet alleen snel fietsen, maar wilt ook snel een nieuwe fiets aanschaffen. Gelukkig heeft Fietsenwinkel.nl een uitgebreid assortiment met mooie triathlon fietsen en tijdritfietsen die ook nog eens erg voordelig geprijsd zijn. Om je bestelling compleet te maken, kun je bij ons ook diverse racepedalen kopen. Zo maak je jouw nieuwe racemonster helemaal compleet! De juiste racepedalen zorgen er namelijk voor dat je een maximale krachtoverdracht hebt. Zo ga je pas echt maximaal!

Producten vergelijken