• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland

Enduro MTB's

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is een Enduro MTB

Enduro MTB's hebben het beste van twee werelden, ze kunnen aardig klimmen en ze zijn goed in afdalen. Waar je met een downhill mountainbike eigenlijk alleen maar kan afdalen, kan je met een enduro ook zelf de berg op fietsen. Enduro bikes worden ook wel een kruising tussen cross-country en downhill mountainbikes genoemd. Bij Enduro mountainbikes zijn een aantal eigenschappen belangrijk:

  • Hoog zadel voor het klimmen
  • Lichter dan een downhill om de berg op te komen
  • Comfortabel frame voor lange ritten en all-around inzetbaarheid
  • Ruime veerweg om kansen op afdalingen te pakken

Enduro MTB’s zijn zo ontworpen, dat ze vrijwel alle tracks en parcours af kunnen leggen. Als bestuurder van dit type mountainbike ligt de focus meer op eigen uithoudingsvermogen, in het Engels “endurance”, dan op technische prestaties van de fiets. Hierdoor trekt enduro racing meer mensen aan die all-around ontwikkeld zijn.

Gebruik

Enduro MTB wedstrijden bestaan bijna altijd uit een serie afdalingen, ook wel downhill sections genoemd en een aantal klimmen, vaak beschreven als uphill transfers. In dit verband zijn alleen de afdalingen tijdritten, maar zijn er aan het klimmen wel regels verbonden waar een deelnemer zich aan moet houden. De winnaar van de Enduro race is diegene die opgeteld het minste tijd kwijt is om de races te volbrengen. Net als bij downhill mountainbiking, worden enduro MTB races gehouden op ruige, steile terreintypen die veel van de fiets vragen. De Enduro fiets is ontstaan in Noordwest Amerika, waar het vroeger all-mountain racing heette. Deze mountainbike soort begon ooit in versimpelde vorm als tegen een berg oprijden en er zo snel mogelijk weer vanaf scheuren.

Enduro MTB kopen

Bij ons koop je een enduro fiets vanaf 1599 euro. Dit lijkt veel, maar als je kijkt naar de prijs van modellen in het topsegment is dit een schijntje. Enduro mountainbikes moeten door de brede inzetbaarheid voldoen aan de eisen van stevige afdalingen en steile klimmen op ruige bergen, dit vereist onderdelen van topkwaliteit. Met een fiets van 1599 euro kun je in ieder geval al jaren vooruit, ook als je zo af en toe een wedstrijd mee pakt. Als je nog niet zeker bent of de Enduro MTB iets voor jou is, of dat een cross country fiets beter bij je past, kan je je ook door onze experts laten informeren of onze handige keuzehulp gebruiken om de knoop door te hakken.

Producten vergelijken