Loopfietsen

(4) 4 producten gevonden

Rooster Lijst

Rooster Lijst


Terug naar boven
Sluit venster

Filteren op voorraad

Om gemakkelijk een fiets te kunnen vinden die snel beschikbaar is in jouw maat kan je hieronder je lichaamslengte ingeven. Wil je zo snel mogelijk je nieuwe fiets ontvangen? Kies dan 1-2 werkdagen. Kun je wat langer wachten? Kies dan tot 10 werkdagen.

 • Jouw lichaamslengte (cm)
 • Gewenste levertijd
Annuleren

Een loopfiets voor jouw kind!

Een kleine loopfiets is de perfecte eerste stap voor jouw kind om kennis te maken met ‘de fiets’. Net als op een echte fiets zal jouw kindje op de loopfiets evenwicht moeten bewaren. Dit maakt de overstap naar een ‘echte’ kinderfiets een stuk gemakkelijker. De grove motoriek van je kind zal met de loopfiets verder ontwikkelen doordat het zich moet voortbewegen terwijl hij/zij de fiets in bedwang houdt. Het leren inschatten van afstand en snelheid gebeurt ook op de loopfiets. Kortom: de kinder loopfiets is een perfecte allereerste stap in het ‘leren fietsen’ proces van jouw dochtertje of zoontje!

Loopfietsen en materialen

Verschillende materialen worden gebruikt voor het frame van een loopfiets. Zo bestaan er loopfietsen van hout, kunststof (plastic), metaal en aluminium. Een houten model is duurzaam en gaat een lange tijd mee. Je kunt een loopfiets van hout helaas niet buiten laten staan. Een plastic loopfiets kun je wel zonder zorgen buiten zetten. Daarnaast is plastic super sterk en bijna niet te beschadigen! Een model van metaal is super stevig, duurzaam en kan tegen een stootje. Ook een metalen loopfiets staat het liefste binnen vanwege het roesten. Een van aluminium is daarentegen weer beter bestand tegen het roesten en is super licht van gewicht. De loopfietsen met wielen van 12 inch zijn geschikt voor kinderen met een leeftijd van 2 tot en met 4 jaar. De meeste zijn voorzien van een verstelbaar zadel en/of stuur zodat de fiets met het kind mee groeit en jouw kleine langer plezier heeft. Zo hoef je ook niet elke keer een nieuwe te kopen. De kinderloopfiets is niet alleen een groot plezier voor jouw kind, ook jij zult de voordelen ervaren. Zo kan jouw kind gemakkelijk mee boodschappen doen of een wat langere wandeling maken zonder moe te worden! welke loopfiets moet ik hebben?

Veilig in het verkeer

Hieronder worden een aantal handige tips gegeven om ervoor te zorgen dat jij en jouw kind zo veilig mogelijk in het verkeer fietsen. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles!

 • Val extra op met felgekleurde kleding en reflecterende strips
 • Rijd altijd achter je kind zodat je jouw kleine goed in de gaten kunt houden
 • Pas extra op bij parkeerplaatsen
 • Geef zelf altijd het goede voorbeeld

Leeftijd Zadelhoogte in cm Aantal wielen
1 jaar 20-28 4
1,5 jaar 23-28 4 of 3
2 jaar 28-33 3 of 2
2,5 jaar 34-37 2
3 jaar 38-45 2

Waar moet ik op letten?

Deze vraag horen wij erg vaak. Dat snappen we ook omdat er zoveel verschillende modellen en merken te verkrijgen zijn. We zullen je dan ook op weg helpen.
 • Wel of geen handrem - Er zijn loopfietsjes met een handrem. Niet heel erg belangrijk maar wel een extra handeling die je jouw kind alvast kan aanleren
 • Hoe hoog het zadel - Het best is om te kiezen voor een zadel dat je kan verstellen. Zo groeit je kindje mee met de fiets
 • Hoeveel wielen - 2, 3 of 4 wielen? Hoe meer wielen hoe beter de balans. Bedenk wel dat minder balans niet automatisch slecht hoeft te zijn. Minder wielen kan erg goed zijn voor de ontwikkeling van de motoriek.
 • Duwstang - Dit is een persoonlijke keuze. Wat je vaak ziet is dat kinderen vaker geholpen worden omdat ze weten dat het kan. Zonder duwstang zullen ze het echt zelf moeten proberen. Goed voor de ontwikkeling!
 • Stuurbegrenzer - Sommige fietsen hebben een stuurbegrenzer. Het nadeel is dat je er geen scherpe bochten mee kan maken (niet handig voor in huis), het voordeel is dat jouw jongen of meisje minder snel opvalt.
 • Advies nodig?

  Wil je graag hulp bij het uitzoeken van een geschikte loopfietsje? Ons team van experts staat altijd voor al jouw vragen klaar! Populaire merken zijn Puky, Alpina en Popal