• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland

Fitness fietsen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Fitnessen op een fitness fiets!

De fitness fiets, ook wel fitness bike genoemd, is een sportief model die gemaakt is voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan sportieve, snelle ritjes om lekker je conditie mee te trainen en waarop je al je energie eruit kunt gooien. In dat opzicht lijkt een fitness fiets dus veel op een racefiets, maar de fitness hybride is daarnaast ook uitstekend geschikt voor alledaagse ritjes naar bijvoorbeeld je werk. Merken die wij aanbieden zijn onder andere Cube, Giant en Liv.

Kenmerken

Een fitness hybride fiets heeft verschillende kenmerken waaraan deze herkend kan worden. Dit zijn de volgende punten:

Frame: het frame van de fitness fiets is net wat minder sportief dan die van een racefiets. Hierdoor zit je net wat comfortabeler op deze fiets en is op- en afstappen een stuk eenvoudiger. Erg handig als je bijvoorbeeld in je gewone kleding naar je werk wilt fietsen. Stuur: al zou je een racestuur op een fitness fiets zetten, dan zou je het verschil nauwelijks zien tussen een racefiets en een fitness fiets. Voor de fitness hybride is expres gekozen voor een recht stuur, zodat je wat rechter op je fiets kunt zitten. Ook dit heeft alles te maken met een zithouding die minder sportief is, waardoor je comfortabeler op de fiets zit. Banden: de banden van een fitness hybride fiets lijken erg veel op die van een racefiets. Ze zijn vlak en smal en hebben daarom weinig rolweerstand. Erg belangrijk als je snel op deze fiets wilt rijden. Overigens zijn de banden vaak toch nog net iets breder dan die van een racefiets. Dit zorgt ervoor dat je wat meer controle hebt, wat erg belangrijk is als je je bijvoorbeeld snel wilt manoeuvreren door een stedelijke omgeving. Afmontage: omdat je op een fitness hybride fiets lekker al je energie eruit wil kunnen gooien, verwacht je ook ruime schakelmogelijkheden. Daarom heeft de fitness fiets, net als een racefiets, een derailleursversnelling. Hiermee schakel je vloeiend en gemakkelijk naar een gewenst verzet, onder welke omstandigheden dan ook.

Een fitness fiets kopen

Het kopen van een fitness fiets is dus een serieuze optie voor mensen die graag snelle en sportieve ritten willen rijden, maar die de fiets ook willen gebruiken voor dagelijks verkeer. Fietsenwinkel.nl biedt een ruim aanbod aan fitness fietsen in iedere prijsklasse. Hierdoor is er voor iedereen wel een fitness fiets geschikt! Wil je graag meer weten over een fitness fiets? Bel, chat of mail dan gerust met een van onze medewerkers! Ook voor advies kun je altijd bij onze medewerkers terecht!

Producten vergelijken