Ebike Sale
E-bike Sale Een elektrische fiets met hoge korting scoor je bij de e-bike sale Bekijk e-bike sale
Ebike keuzehulp
 
E-bike keuzehulp Vind de e-bike die bij je past Start e-bike keuzehulp

Elektrische mountainbikes / e-MTB

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is een elektrische mountainbike of e-MTB? En voor wie is deze bedoeld?

Een elektrische mountainbike is een mountainbike voor de sportieveling die net dat beetje extra hulp wilt. De elektrische mountainbike, ook wel E-MTB genoemd, is perfect voor fietstochten op het wat ruigere terrein. Van de Utrechtse Heuvelrug tot die steile bergen in Frankrijk of Italië. Met een elektrische mountainbike steel je de show op ieder mountainbike trail. De elektrische mountainbike gaat verder waar de normale mountainbike stopt.

De kenmerken van een elektrische mountainbike

De elektrische mountainbike wordt gekenmerkt door de elektrische componenten. De elektrische componenten vormen het hart van de E-MTB. Om die reden worden veel E-MTB’s voorzien van de krachtige en betrouwbare middenmotoren van Bosch. Dit betrouwbare motorsysteem verzaakt nooit en biedt de juiste mate van ondersteuning op ieder terrein. Passend bij de krachtige middenmotoren van Bosch zijn de grote accu’s. Elektrische mountainbikes met een Bosch motor zijn te voorzien van accu’s tot 750Wh. Dit maakt de E-MTB geschikt voor het maken van langere en intensievere ritten.

Het is onwenselijk dat een elektrische mountainbike stil komt te staan tijdens een klim of daling. De versnellingen zijn daarbij van groot belang. Daarom is goed kunnen schakelen op een E-MTB essentieel. Het vastlopen van de versnellingen tijdens een rit op dat ruige terrein of die hoge klim is onwenselijk. Elektrische mountainbikes zijn om die reden veelal afgewerkt met de hoogwaardige versnellingen van Shimano. Deze betrouwbare versnellingen staan garant voor soepel schakelgedrag in iedere situatie.

Elektrische mountainbike full suspension

Hou je van een uitdaging en ga je op pad op het ruigere terrein? Ga dan voor de elektrische mountainbike full suspension. Zoals de naam al doet vermoeden is deze elektrische mountainbike volledig geveerd. Waarom een full suspension E-MTB? De elektrische mountainbike met full suspension is, dankzij het volledig geveerde frame, comfortabeler en zorgt om die reden voor een fijnere afdaling of klim. Paden die voorheen onbeklimbaar of onmogelijk leken zijn geen uitdaging meer met een elektrische mountainbike full suspension.

Elektrische mountainbike hard trail

De elektrische mountainbike hard trail is te herkennen aan zijn brede banden en comfortabele veringen in de voorvork. Dit worden ook wel de elektrische hard trail mountainbike genoemd. Het achterste gedeelte van het frame is hierbij niet geveerd. De elektrische mountainbikes in het hard trail segment hebben een lager prijskaartje dan de full suspension MTB’s.

Elektrische mountainbike kopen

Wil je graag een elektrische mountainbike kopen? Wij bij fietsenwinkel.nl verkopen verschillende elektrische mountainbikes. Bijvoorbeeld van het merk Cube. Bent je gewoon opzoek naar een sportievere, elektrische fiets? Ook dan helpen wij je graag verder. Ben je nieuwsgierig geworden? Plan een proefrit in bij een van onze winkels, en ervaar de E-MTB zelf!

Producten vergelijken