Riem ketting

Elektrische fiets met riemaandrijving

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De belt-drive

Een elektrische fiets met riemaandrijving is een revolutionair alternatief voor de traditionele fietsketting. De riemaandrijving wordt ook wel beltdrive genoemd. Dit is een aandrijfsysteem waarbij de originele geoliede vettige ketting is vervangen voor een tandriem met carbon. Hou jij van fietsen maar niet van onderhoud? Lees dan snel verder!

De voordelen van een elektrische fiets met riemaandrijving

Waarom zou je kiezen voor elektrische fiets met riemaandrijving kiezen in plaats van een fiets met een traditionele ketting? De beltdrive brengt verschillende voordelen met zich mee. Deze worden hieronder opgesomd.

 • Nooit meer een vieze broek
 • Je komt nooit meer met een vieze broek aan wanneer je op een elektrische fiets met riemaandrijving fietst. Een traditionele ketting moet gesmeerd worden om soepel te fietsen. Kettingolie zorgt voor zwarte handen en binnen de kortste keren een zwarte broek.

 • Geen onderhoud
 • Er is dus geen olie nodig om de elektrische fiets met riemaandrijving soepel te laten fietsen. Daarnaast hoeft de riem bijna nooit nagespannen te worden. Het schoonmaken van de riem is tevens super gemakkelijk! Je veegt of spoelt het zand er zo af.

 • Gaat langer mee
 • Een beltdrive gaat gemiddeld vier keer zo lang mee als een traditionele ketting. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een vervanger wanneer jij over een elektrische fiets met riemaandrijving beschikt!

 • Zo snel als een trein
 • Trappen gaat super soepel met een elektrische fiets met riemaandrijving omdat de riem minder weerstand geeft dan een traditionele ketting.

 • Muisstil fietsen
 • Naarmate een traditionele ketting ouder wordt, maakt hij steeds meer geluid. De elektrische fiets met riemaandrijving blijft muisstil. Wel zo fijn toch?

  De nadelen van een elektrische fiets met riemaandrijving

  Een elektrische fiets met riemaandrijving heeft veel voordelen, zoals hiervoor genoemd, toch zijn er ook een aantal nadelen aan het hypermoderne aandrijfsysteem verbonden.

 • Specifiek frame
 • Een elektrische fiets met riemaandrijving heeft een specifiek frame nodig voor het monteren en demonteren van de riem, er is namelijk voldoende ruimte in het frame nodig om dit te kunnen doen. De riem is één geheel en kan dus niet uit elkaar gehaald worden als bij een ketting.

 • Alleen mogelijk met naaf versnelling
 • Voor de beltdrive is het niet mogelijk om deze in combinatie met een derailleur te installeren op de fiets. Dit is een nadeel omdat dit vaak leid tot een lager aantal versnelling. Maar als jij op zoek bent naar een fiets met niet al te veel versnellingen dan is de beltdrive ideaal voor jou.

 • Hoger in prijs
 • Elektrische fietsen met een riemaandrijving zijn over het algemeen wat duurder door de kostbare materialen, zoals carbon. Toch is de beltdrive zeker het geld waard als je het lage onderhoud meerekent.

  Is de beltdrive wat voor jou? Weeg de voor- en nadelen aan elkaar af en kijk even goed naar het aanbod. Lees daarom gauw verder voor meer informatie.

  Beltdrive aanbod

  Continental en Gates zijn de twee grootste aanbieders van beltdrive kettingen. Wil jij gaan voor een moderne lifestylefiets met een elektrische fiets met riemaandrijving? Laat je oog dan eens vallen op de Riese & Müller New Charger. Een elektrische fiets met riemaandrijving die een modern, strak en kleurrijk design heeft waarmee jij je onderscheidt van de rest. En met de krachtige Bosch middenmoter is het nog gemakkelijker reizen van A naar B! Een andere uitstekende elektrische fiets met riemaandrijving is de Scott E-Sub Tour Belt. Een unieke en zeer complete elektrische fiets! Toch liever een elektrische bakfiets met riemaandrijving? De Riese & Müller Packster 60 is dan ideaal voor jou! Met deze fiets kun je jezelf gemakkelijk en snel verplaatsen en ook kun je gemakkelijk je zware boodschappen vervoeren zonder al teveel moeite te hoeven doen!

  Advies nodig?

  Wil je graag hulp tijdens het uitzoeken van een geschikte elektrische fiets met riemaandrijving? Ons team van experts staat altijd klaar voor al jouw vragen! Bel, email of start gerust een online chat en we staan voor je klaar. Wie weet ben jij binnenkort de gelukkige eigenaar van een mooie fiets met een onderhoudsarme beltdrive!

  Producten vergelijken