Altijd de laagste prijs
85% tevreden klanten in september

Speed pedelecs - Elektrische fietsen tot 45km per uur

(4)
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Snel in huis filter
Kies hier je lengte en zie meteen alle fietsen die wij voor je op voorraad hebben.
Filteren
 1. Gratis kenteken & helm
  Riese & Müller Cruiser Vario HS 500Wh 2020 Heren 45km - L - Black
  Riese & Müller Cruiser Vario HS 500Wh 2020 Heren 45km
  • Motorpositie: Midden
  • Merk motor: Bosch Performance Line
  • Aantal versnellingen: Traploos
 2. Gratis kenteken & helm
  Riese & Müller Charger Vario HS Kiox 1000Wh 2020 Heren 45km - 49 cm - Black Mat
  Riese & Müller Charger Vario HS Kiox 1000Wh 2020 Heren 45km
  • Motorpositie: Midden
  • Merk motor: Bosch Performance Line
  • Aantal versnellingen: Traploos
 3. Gratis kenteken & helm
  Riese & Müller Nevo GT Vario HS 1000Wh 2020 Dames 45km - 47 cm - Lunar Grey Metallic
  Riese & Müller Nevo GT Vario HS 1000Wh 2020 Dames 45km
  • Motorpositie: Midden
  • Merk motor: Bosch Performance Line
  • Aantal versnellingen: Traploos
 4. Tweedekansje
  Riese & Müller Cruiser NuVinci HS 500Wh Heren 45km - L - Tweedekansje
  Riese & Müller Cruiser NuVinci HS 500Wh Heren 45km - L - Tweedekansje
  • Motorpositie: Midden
  • Merk motor: Bosch Performance Line
  • Aantal versnellingen: Traploos
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een e-bike die ondersteuning biedt tot 45 km per uur in tegenstelling tot de meeste e-bikes die ondersteuning tot 25 km per uur bieden. Dit opkomende fenomeen, de speed pedelec, is sinds enkele jaren niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld en is een serieus alternatief voor de auto en het openbaar vervoer. De speed pedelec is erg handig voor het fietsen naar je werk, je staat niet in de file en je hoeft niet eindeloos naar een parkeerplekje te zoeken. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat het zweet je uit breekt. De speed pedelec of speedbike biedt namelijk enorm krachtige ondersteuning en zorgt er daarmee voor dat je vliegensvlug op je bestemming aankomt. Ondanks de elektrische ondersteuning, ben je toch lekker in beweging en krijg je een fijne dosis frisse lucht. Dit alles zorgt er voor dat je de dag goed begint en lekker fris ook weer afsluit. Verder kan deze speed e-bike je ook goed gebruiken voor lange plezierritjes.

Speed pedelecs, speedbikes en hogesnelheidsfietsen bij Fietsenwinkel.nl

De speed pedelec, ook wel e-speed of high speed e-bike, is verkrijgbaar van verschillende merken, bijvoorbeeld Stromer, Riese & Müller en Gazelle. Wat opvalt is dat zowel de producenten als aanbieders van deze high speed e-bikes steeds professioneler worden en zich meer verdiepen in de markt. Dit is ook het geval bij Fietsenwinkel.nl, 9 van de winkels zijn omgebouwd tot gespecialiseerde speed pedelec testcenters. Deze testcenters zijn voorzien van de bekendste speed pedelec merken, speed pedelec accessoires maar natuurlijk ook de mogelijkheid om te testrijden en vragen te stellen aan ons deskundig opgeleid personeel. Maak hier gemakkelijk een afspraak voor een testrit op een stijlvolle speed pedelec.

Speed pedelec en Wetgeving

Omdat er trappers op zitten, zou je zeggen dat het een elektrische fiets betreft en in theorie is dat ook wel zo. Maar omdat ze best aardige snelheden halen, worden ze gezien als bromfietsen. Dit heeft als gevolg dat er ook een kentekenplaatje op hoort en dat ze verzekerd moeten worden. Ook betekent dit dat je minimaal 16 jaar moet zijn en een bromfietsrijbewijs (AM) moet bezitten om op een speed pedelec te kunnen rijden. Daarnaast ben je ook verplicht om een speciaal goedgekeurde Speed Pedelec helm te dragen. Sinds 1 januari 2017 is het namelijk verplicht om een NTA 8776 gekeurde helm te dragen. Een 'reguliere' fietshelm biedt niet genoeg bescherming voor dit type fiets Wil je meer weten over hoe je je het beste kunt voorbereiden op het aanschaffen van een speed pedelec? Kijk dan op de Speed Pedelec Wetgeving pagina. Ook staan er op deze pagina een aantal veel gestelde vragen (en antwoorden) over belangrijke zaken rondom de high speed e-bikes.

Als je een Speed Pedelec aanschaft, dienen er dus een aantal zaken in orde gemaakt te worden. Voor meer informatie hierover kun je terecht op onze speciale Speed Pedelecs pagina.

Producten vergelijken