Altijd de laagste prijs
85% tevreden klanten in september

Fietsenwinkel.nl Fiets Keuzehulp

 • Stap   1

  FRAMETYPE

 • Stap   2

  MODEL

 • Stap   3

  VERSNELLINGEN

 • Stap   4

  REMMEN

Welk frametype past bij jou?

 • Dames

  Dames

 • Heren

  Heren

 • Lage instap

  Lage instap

Welk frametype past bij jou?

View description
View video

Bij een fiets kies je uit diverse frame-uitvoeringen. Alhoewel deze frames vaak \'damesframe\' of \'herenframe\' worden genoemd, zijn alle fietsen geschikt voor zowel dames als heren. Belangrijkste verschillen zijn het gemak van opstappen en de stijfheid van het frame.

Een herenframe heeft een horizontale framebuis, waarbij je met het opstappen je been over het zadel moet tillen. Deze extra buis zorgt voor extra stijfheid en stabiliteit.

Bij een damesframe loopt de framebuis schuin af naar beneden, zodat je gemakkelijk ‘in’ het frame kunt stappen.

Daarnaast heb je ook nog een frame met lage instap: dit lijkt op een damesframe, alleen is het frame zo gevormd dat de instap nog lager en breder is dan bij een damesframe. Met een lage instap frame hoef je je been amper op te tillen om op te kunnen stappen.

Open info Close info Close info

Welke fiets past bij mij?

Je hebt het besluit genomen om een fiets te gaan kopen. Maar dan komt de grote vraag: welke soort fiets past bij mij? Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende soorten fietsen en ontelbaar veel extra opties en accessoires om aan je fiets toe te voegen, dat het niet zo makkelijk is om te kiezen. Wij helpen je een handje door middel van bovenstaande keuzehulp.

Hoe bepaal ik welke soort fiets bij mij past?

Stel jezelf een paar simpele vragen:

Wat voor soort fietser ben ik?

Fiets je voornamelijk recreatief en hou je ervan om mooie, lange fietstochten te maken? Dan is het belangrijk dat je fiets comfortabel is. Ga je jouw fiets hoofdzakelijk gebruiken om van en naar je werk te rijden, je kinderen naar school te brengen en om boodschappen mee te doen? Dan moet hij vooral stevig, robuust en betrouwbaar zijn. Misschien is het wel je enige vervoermiddel: dan moet je daar volledig op kunnen vertrouwen. Ook kan het zijn dat je de fiets hoofdzakelijk op een sportieve manier wilt gaan gebruiken. Misschien wil je bijvoorbeeld wel wedstrijden gaan rijden? Als je weet waar je hem voor gaat gebruiken, dan weet je sneller wat voor soort fiets je nodig hebt.

Welke fiets voor welk gebruik?

Stadsfietsen, transportfietsen en moederfietsen zijn voornamelijk gericht op stevigheid, duurzaamheid en comfort. Dit zijn ideale fietsen om te gebruiken als de fiets jouw belangrijkste vervoermiddel is. Vakantie- of trekkingfietsen zijn perfecte fietsen om lange afstanden mee te rijden, met comfort in het achterhoofd. Wil je op fietsvakantie? Denk dan aan zo'n fiets! Mountainbikes en racefietsen zijn specifiek ontworpen om, sportief gezien, het beste uit jezelf te halen. Op (on)bekend terrein het maximale presteren: comfort is hierbij iets minder belangrijk dan prestaties en plezier. Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere soorten fietsen. Denk aan een hybridefiets, bakfiets of een vouwfiets.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fiets?

Vraag jezelf niet alleen af "Welke fiets past het best bij mij?", maar ook "Welke accessoires heb ik nodig of zou ik graag op mijn fiets willen?". Daarnaast zijn de framemaat en wielmaat van een fiets ook heel belangrijk. Laat je goed adviseren of bereken zelf je framemaat. Als je al deze vragen voor jezelf beantwoord hebt, weet je al snel welke fiets bij je past.

Plan een proefrit in
Producten vergelijken