Fietsenwinkel.nl Fiets Keuzehulp
Stap 1
Frametype
Stap 2
Model
Stap 3
Versnellingen
Stap 4
Remmen
Stap 5
Levertijd
Stap 6
Lichaamslengte
  • ...
 
  • ...
  • Om het aanbod nog beter op jou af te stemmen vragen we je je lichaamslengte in te vullen. Indien je de levertijd wilt meenemen in de filtering is een lengte opgeven benodigd. Jouw lichaamslengte (in centimeters):

    Bekijk jouw selectie

...

 

Welke fiets past bij mij?

Je hebt het besluit genomen om een fiets te gaan kopen. Maar nu komt de grote vraag die je jezelf zult gaan stellen: welke soort fiets past nu eigenlijk bij mij? Er zijn tegenwoordig namelijk zo ontzettend veel verschillende soorten fietsen, en ontelbaar veel extra opties en accessoires om aan je fiets toe te voegen, dat we het volkomen begrijpen als je door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer kunt zien. Daarom helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze door middel van bovenstaande keuzehulp en het stapsgewijs doorlopen van je eisen en wensen.

Hoe bepaal ik nu welke soort fiets bij mij past?

Een antwoord op deze vraag vindt je heel gemakkelijk door een aantal aantal simpele vragen te beantwoorden. Vraag jezelf hierbij de volgende dingen af.

Wat voor soort fietser ben je?

Fiets je voornamelijk recreatief en houdt je er van om mooie, lange fietstochten te maken? Dan zal het comfort van de fiets een hoge belangrijkheidsfactor hebben. Of ga je jouw fiets hoofdzakelijk gebruiken om van en naar je werk te rijden, je kinderen naar school te brengen en om boodschappen mee te doen? Je fiets zal dan vooral stevig, robuust en betrouwbaar moeten zijn. Het is immers misschien wel je enige vervoersmiddel, en daar moet je volledig op kunnen vertrouwen. Ook kan het natuurlijk zijn dat je de fiets hoofdzakelijk op een sportieve manier wilt gaan gebruiken. Misschien wil je bijvoorbeeld wel wedstrijden gaan rijden? De stelling 'het gebruik heeft een grote invloed op welke fiets het beste bij mij past' is daarom de basisregel.

Wat voor soort fiets past hierbij?

  • Stadsfietsen, transportfietsen en moederfietsen zijn voornamelijk gericht op stevigheid, duurzaamheid en comfort. Dit zijn ideale fietsen om te gebruiken als voornaamste vorm van vervoer.
  • Vakantie- of trekkingfietsen zijn perfecte fietsen om lange afstanden mee te maken op een comfortabele manier. Ze lenen zich bij uitstek voor fietsvakanties doordat ze de mogelijkheid bieden om veel bagage op mee te nemen.
  • Mountainbikes en racefietsen zijn specifiek ontworpen om een bepaald soort terrein te fietsen met een speciaal doel. Dat doel kan het behalen van grote snelheden zijn of de mogelijkheid flinke klappen te weerstaan.
Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere soorten fietsen. Zo zijn er bijvoorbeeld fietsen welke door de kenmerken van twee fietssoorten te combineren, een geschikte combinatie vormen wanneer je het beste van twee werelden zoek. Kijk bijvoorbeeld eens naar een hybridefiets of een crossoverfiets.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fiets?

Stel jezelf bij de aanschaf van een fiets niet alleen de vraag "welke fiets past het best bij mij" maar ook "welke accessoires heb ik nodig of zou ik graag op mijn fiets willen." Daarnaast is de frame- en wielmaat van een fiets ook van groot belang voor het comfort en fietsplezier. Laat je hierin goed adviseren of berekend zelf eventjes. Als je al deze vragen voor jezelf beantwoord hebt, zul je snel een passend antwoord vinden op de vraag; welke fiets past bij mij?