fietsenwinkel


Welke stadsfiets fiets past bij mij?

Je hebt het besluit genomen om een fiets te gaan kopen. Maar dan komt de grote vraag: welke soort fiets past bij mij? Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende soorten fietsen en ontelbaar veel extra opties en accessoires om aan je fiets toe te voegen, dat het niet zo makkelijk is om te kiezen. Wij helpen je een handje door middel van bovenstaande keuzehulp.

Met onze keuzehulp ontdek je in slechts een paar klikken welke stadsfiets fiets bij jou past. Aan de hand van een paar korte vragen, stellen wij een selectie aan modellen voor je samen zodat jij kunt bepalen welke fiets je wilt kopen. Dat is nog eens makkelijk!

Wie ben je? Stel je eens aan ons voor!

In de keuzehulp beantwoord je 5 korte vragen over jezelf, zodat we je wat beter leren kennen. Aan de hand van jouw voorkeuren en wensen, kunnen we heel snel een aantal modellen laten zien die goed bij je passen. En geen zorgen: je hoeft je nergens voor aan te melden of voor in te schrijven!3 stappen:

1. Start de keuzehulp

2. Beantwoord 5 korte vragen

3. Bekijk jouw fietsen

Maak in nog geen 3 minuten een keuze tussen duizenden fietsen

Super handig en je zit helemaal nergens aan vast!
Hoe bepaal ik welke soort fiets bij mij past?

Stel jezelf een paar simpele vragen:

Wat voor soort fietser ben ik?

Fiets je voornamelijk recreatief en hou je ervan om mooie, lange fietstochten te maken? Dan is het belangrijk dat je fiets comfortabel is. Ga je jouw fiets hoofdzakelijk gebruiken om van en naar je werk te rijden, je kinderen naar school te brengen en om boodschappen mee te doen? Dan moet hij vooral stevig, robuust en betrouwbaar zijn. Ook kan het zijn dat je de fiets hoofdzakelijk op een sportieve manier wilt gaan gebruiken (bijvoorbeeld tijdens wedstrijden?). Als je weet waar je hem voor gaat gebruiken, dan weet je sneller wat voor soort fiets je nodig hebt.

Welke fiets voor welk gebruik?

Stadsfietsen, transportfietsen en moederfietsen zijn voornamelijk gericht op stevigheid, duurzaamheid en comfort. Dit zijn ideale fietsen om te gebruiken als de fiets jouw belangrijkste vervoermiddel is. Vakantie- of trekkingfietsen zijn perfecte fietsen om lange afstanden mee te rijden, met comfort in het achterhoofd. Mountainbikes en racefietsen zijn specifiek ontworpen om, sportief gezien, het beste uit jezelf te halen. Op (on)bekend terrein het maximale presteren: comfort is hierbij iets minder belangrijk dan prestaties en plezier. Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere soorten fietsen. Denk aan een hybridefiets, bakfiets of een vouwfiets.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fiets?

Vraag jezelf niet alleen af "Welke fiets past het best bij mij?", maar ook "Welke accessoires heb ik nodig of zou ik graag op mijn fiets willen?". Daarnaast zijn de framemaat en wielmaat van een fiets ook heel belangrijk. Laat je goed adviseren of bereken zelf je framemaat.

Plan een proefrit in

Producten vergelijken