Moederfietsen: veilig de weg op met kinderen

Moederfietsen:  veilig de weg op met kinderen
Moederfietsen zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die regelmatig met jonge kinderen de fiets op stapt. Maar wat is nou precies het verschil tussen een moederfiets en een ‘gewone’ fiets? Hieronder geef ik een overzicht van de belangrijkste kenmerken van een moederfiets.

Ruime instap

De ruime instap zorgt ervoor dat je gemakkelijk op de fiets stapt, ook met een kinderzitje aan uw stuur. En tijdens het fietsen zit het voorzitje niet in de weg.

Genoeg plek voor kinderzitjes

Natuurlijk passen er op elke moederfiets een kinderzitjes. Het stuur en de stuurpen van een moederfiets zijn stevig genoeg om er een voorzitje aan te hangen. Veel moederfietsen hebben een Yepp EasyFit frame op de bagagedrager. Dit frame is speciaal ontwikkeld om er gemakkelijk en veilig een Yepp achterzitje op te bevestigen. Sommige moederfietsen, zoals de Gazelle Bloom, hebben we zelfs een verlengde bagagedrager, zodat er nog wat extra ruimte is voor het zitje.

Stuurslot of stuurblokkering

Bij stilstand kunt u uw stuur eenvoudig vast zetten door de stuurblokkering een slag te draaien. Zo klapt uw stuur niet zomaar om met het extra gewicht van uw kindje voorop.

Dubbele standaard

Voor extra veiligheid hebben moederfietsen een dubbele standaard zodat u uw fiets altijd stabiel neer kunt zetten.

Ruimte voor bagage

Sommige moederfietsen zijn transportfiets en moederfiets in één. Op de voordrager kunt u een krat of mand plaatsen waarmee u uw bagage kunt vervoeren. Wilt u ook een kinderzitje aan het stuur hangen, dan is het zeker goed om deze moederfietsen te kiezen. Bij veel 'gewone' transportfietsen komt u namelijk in de knoop met de voetensteuntjes en de voordrager. Het voorrek op de Cortina U4 Transport Family is wat verder naar voren geplaatst, zodat er genoeg plek is voor een fietsstoeltje.

Klik op onderstaande knop om onze collectie moederfietsen te bekijken. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met mij of één van mijn collega's.

Bekijk alle moederfietsen

Op zoek naar een nieuwe moederfiets?

Bekijk hier welke fietsen wij voor u op voorraad hebben (= lekker snel in huis)!

Vind ons op Facebook

Andere vragen?

Heb je na het lezen van mijn tips nog andere vragen? Bel met mij of met één van mijn collega's.

Producten vergelijken