Header Wielrenners in het veld

Voorbereid op pad met racefiets accessoires

Goed voorbereid op je racefiets stappen is minstens zo belangrijk als de keuze van de juiste racefiets. Vergeet daarom niet om passende accessoires mee te bestellen met je fiets, wanneer je deze nog niet hebt. De volgende accessoires zijn zeker handig om onderweg bij je te hebben:

Pedalen

In de meeste gevallen bestel je een racefiets zonder pedalen. De keuze voor een pedaal is namelijk heel persoonlijk. Vergeet deze dus niet apart erbij te bestellen! Je kunt kiezen uit platformpedalen en klikpedalen. Met platformpedalen sta je eenvoudig en snel weer met je voeten aan de grond, terwijl je met klikpedalen meer controle en grip hebt op je fiets.

Bekijk hier al onze pedalen

Fietshelm

Veiligheid gaat boven alles. Het is daarom belangrijk om een fietshelm op te zetten als je gaat fietsen. Zo is je hoofd goed beschermd bij een eventuele val.

Afbeelding 1 man op racefiets

Bekijk hier al onze fietshelmen

Fietscomputer

Als jij je prestaties op de fiets wilt verbeteren, dan is een fietscomputer onmisbaar op je fiets. Meet je snelheid, afgelegde afstand, rittijd en bekijk nog veel meer andere informatie. Deze gegevens maken het ook nog eens stuk leuker om op je racefiets te stappen!

Bekijk hier al onze fietscomputers

Zadeltas

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En op pech onderweg zit je uiteraard niet te wachten. Gelukkig kan een zadeltas je helpen om op alles voorbereid te zijn. Hierin kun je bijvoorbeeld een bandenplakset en een reserveband meenemen. Stop hier ook een multitool in, zodat je onderweg ook altijd even je zadel of stuur kunt verzetten.

Afbeelding 2 zadeltas met inhoud

Bekijk hier al onze zadeltassen

Fietspomp

Heb je net een lekke band vervangen voor een reserveband? Pomp deze dan gemakkelijk op met een mini-pomp. Deze is erg compact, licht en eenvoudig te bevestigen aan je racefiets. Wel zo handig!

Bekijk hier al onze fietspompen

Bidons en bidonhouders

Van sporten krijg je dorst. Zorg er daarom voor dat je tijdens het fietsen voldoende drinken meeneemt. Met een goedgevulde bidon ben je altijd goed voorbereid. Op iedere racefiets kun je 1 of 2 bidonhouders monteren. Zo kun je altijd drinken meenemen.

Afbeelding Bidon op de fiets

Bekijk hier alle bidons en bidonhouders

Fietsbel

Op een racefiets haal je regelmatig andere fietsers in. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, is het belangrijk dat je andere weggebruikers laat weten dat je eraan komt. Rust daarom je racefiets uit met een fietsbel.

Bekijk hier al onze fietsbellen