Ervaar de kracht van Bafang!

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
4 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
Ervaar de kracht van Bafang!

Als één van de grootste aanbieders van E-sets is Bafang inmiddels niet meer weg te denken uit de markt voor elektrische fietsen. Dit Chinese merk is als een van de eerste (en grootste) spelers actief in deze markt en zorgt al jaren voor technische hoogstandjes en innovaties. Bafang produceert niet alleen de motor, maar ook hele E-sets net zoals Bosch dat doet (dus ook de accu, de bediening en het display). Het assortiment van Bafang is alleen een stuk breder: zo heeft Bafang veel verschillende displays, accu’s, voorwielmotoren, en middenmotoren in het assortiment. Door de goede kwaliteit en de brede inzetbaarheid zijn er veel merken die met Bafang systemen werken:

Wat is een E-set?

Alles wat de elektrische fiets onderscheidt ten opzichte van een gewone fiets noemen we een E-set. Denk daarbij aan de bediening van de motor, het display, de software, de accu, de bekabeling, de sensoren, en natuurlijk de motor zelf. De afgelopen jaren zijn deze producten steeds beter, compacter, lichter en mooier geworden. Doordat de e-bike zo mateloos populair is, stoppen veel bedrijven hun energie in het verzinnen van slimme oplossingen en verbeteringen. En daar profiteert u als e-bike rijder weer van!Wat voor motoren zijn er van Bafang?

Bafang voorwielmotor

De Bafang voorwielmotor is de krachtigste voorwielmotor in de markt met een trekkracht van 40Nm. De motor zit in het voorwiel en trekt de fiets als het ware vooruit. E-bikes met een voorwielmotor zijn het meest geschikt voor vlak terrein en zijn vaak in prijs net even wat aantrekkelijker dan een e-bike met middenmotor.

Welke merken gebruiken zo'n Bafang voorwielmotor? Dat zijn (onder andere) Cortina, Brinckers, Gazelle en Victesse.

Bafang middenmotor

De middenmotor zit bij een elektrische fiets bij de trapas. De Bafang middenmotor heeft een trekkracht van 80Nm en is voorzien van een rotatie-, snelheids- en trapkrachtsensor. Deze 3 sensoren zorgen ervoor dat de ondersteuning helemaal op jouw kracht en bewegingen wordt aangepast. Zo voelt de ondersteuning zo natuurlijk mogelijk aan! De Bafang middenmotor is geschikt voor dagelijks en recreatief gebruik, ook in heuvels en bergen.

Vanwege de plaatsing, laag én centraal tussen de wielen, is het zwaartepunt van de fiets laag. Hierdoor heeft u een betere wegligging en rijdt u stabiel. Wel zo veilig! Uit welke merken kunt u kiezen? Nou, dat zijn bijvoorbeeld Cortina, Brinckers en Victesse.

Bafang achterwielmotor

Een e-bike met een achterwielmotor voelt het meest aan als een 'normale' fiets: niet-elektrische fietsen worden namelijk ook aangestuurd vanuit het achterwiel. Een achterwielmotor wordt wel vaak bij meer sportieve e-bikes gebruikt. De nieuwste achterwielmotor van Bafang genaamd H800 gear-drive hub motor, is speciaal gemaakt voor speed pedelecs en sportieve tour e-bikes met een derailleurversnelling. De trekkracht van de achterwielmotor is 55Nm en komt in 350W en 500W uitvoeringen. De achterwielmotor ziet u bijna niet zitten: hij is ongeveer zo klein als de schijf van een schijfrem.

Naar alle e-bikes met een Bafang motor

Innovatief

Bafang is regelmatig in het nieuws met nieuwe producten zoals een nieuw kleurendisplay of een slimme aanpassing voor een racefiets met ondersteuning. Ook zorgen ze voor een goede toepassing met andere onderdelen van uw fiets. Zo zorgden ze voor een werkzame combinatie van een voorwielmotor met een schijfrem en zijn de luxere systemen uitgerust met bijvoorbeeld lichtsensoren waardoor de verlichting van de elektrische fiets aan gaat als het donker wordt.

Smartphone friendly

Helemaal van deze tijd is ook de Bafang Go app die gratis te downloaden is bij Google Play en de Appstore. Elektrische fietsen die zijn uitgerust met een Bafang display met Bluetooth functie, kunnen connectie maken met de app en allerlei nuttige informatie over de fiets tonen. Ook is het mogelijk uw telefoon te transformeren tot display en bediening van de fiets in één. Erg handig voor wie ook regelmatig moet navigeren op de fiets! Daarnaast zijn veel displays voorzien van een USB ingang zodat u onderweg eenvoudig uw smartphone kunt opladen.

Naar alle e-bikes met een Bafang motor

Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
Producten vergelijken