Consumentenbond E-bike Test resultaten

Consumentenbond E-bike Test

De Consumentenbond heeft ook in 2019 weer een e-bike test uitgevoerd. Met 330 geteste modellen is dit (één van de) grootste e-bike tests van Nederland! Elektrische fietsen van merken zoals Batavus, Cube, Gazelle, Brinckers, Kalkhoff en Victoria zijn getest en hebben een rapportcijfer gekregen. De e-bike test van de Consumentenbond is een ideaal hulpmiddel om e-bikes te vergelijken. Dus bent u aan het oriënteren? Bekijk dan vooral de uitslagen van deze en andere tests!

Opvallend is dat veel e-bikes met een hoge score voorzien zijn van een Bosch motorsysteem. Ofwel het Bosch Performance Line-systeem, ofwel het Bosch Active Line-systeem. Hiermee laat Bosch zien niet voor niets al jaren aan de top te staan als het aankomt op elektrische fietsen!

Testaspecten (en weging)

Elektrische ondersteuning: 60%

Actieradius: 20%

Bediening en display: 5%

Batterij: 5%

Uitrusting: 10%

Consumentenbond Testrapport E-bikes 2019

Dit jaar heeft de Consumentenbond alle fietsen een rapportcijfer gegeven, in plaats van een vermelding van het bekende label ‘Beste koop’ en ‘Beste uit de test’. Maar wat zijn nu de best geteste e-bikes in de Consumentenbond E-bike Test 2019? De top 3:

  • Victoria eTrekking 8.8 500Wh
  • Winora Sinus Tria 10 500Wh
  • Gazelle CityZen T10 HMB 500Wh

Maar wat kunnen we u nog meer vertellen, naast deze top 3?

GazelleOok van Gazelle zijn enkele modellen getest, zoals de Gazelle Cityzen T10 HMB, de Gazelle Ultimate T10 HMB en de Gazelle Cityzen C8+ HMB. De belangrijkste cijfers:

  • Gazelle Cityzen T10 HMB: 3e plek met een 8,3
  • Gazelle Ultimate T10 HMB: plek 13 met een 8,1
  • Gazelle Cityzen C8+ HMB: plek 52 met een 7,9

Brinckers


Bekijk Brinckers e-bikes


Van het merk Brinckers zijn 3 modellen getest: de Brinckers Granville Sport, de Brinckers Brisbane M8 en de Brinckers Granville M8 400. Samengevat:

Cube


Bekijk Cube e-bikes


De Cube Touring Hybrid 500 en de Cube Town Sport Hybrid Pro 500 kwamen allebei in de top 20 terecht (op plaats 14 en 15 met een 8,0). Gevolgd door de Cube Touring Hybrid Exc (19) en de Cube Town Sport Hybrid Exc 500 (20).

Andere merken

Natuurlijk zijn er nog veel meer merken getest in de e-bike test van de Consumentenbond. Zo veel zelfs, dat ze niet allemaal op te noemen zijn! In de top 10 vinden we ook elektrische fietsen terug van Kalkhoff, Winora, Cannondale en Koga. Net buiten de top tien viel de Riese & Müller Nevo City op plek 11 (maar ook nog steeds met een 8,3!). Bent u benieuwd naar de volledige e-bike test van de Consumentenbond? Neem dan een kijkje op hun website (let op: test alleen in te zien door leden).

Victoria

De elektrische fieten van Victoria scoorden goed in de Consumentenbond E-bike Test 2019, vandaar deze speciale vermelding. Zo pakte de Victoria eTrekking 8.8 500Wh de winst en stonden er 5 e-bikes van het merk Victoria in de top-20. Een mooie score dus!

Wat was de beste elektrische fiets volgens de Consumentenbond E-bike Test 2018?

De Consumentenbond voert jaarlijks duizenden testen uit, ook de Consumentenbond E-bike Test. In 2018 heeft het onafhankelijke testteam van de Consumentenbond 38 elektrische fietsen getest. In deze test is er sterk gelet op de actieradius, de elektrische ondersteuning en de rijeigenschappen van de e-bikes. Het testteam heeft verschillende metingen uitgevoerd dat heeft geleid tot de uitkomst van twee prijswinnaars voor de categorieën ‘Beste uit de test’ en ‘Beste koop’. ‘Beste uit de test’? Dat was de Giant Prime-E+ 1. En de ‘Beste koop’? Dat was de Cortina E-U1 N7.

Producten vergelijken