• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland

Winnaar bekend Fietsverhaal Winactie

Winnaar bekend Fietsverhaal Winactie

In 2019 hebben we heel Nederland opgeroepen om zijn/haar spannendste, mooiste of ontroerendste fietsverhalen met ons te delen. We waren benieuwd naar al jullie fietsavonturen! En dat was niet voor niets: want één van de inzenders zou een splinternieuwe e-bike krijgen! We hebben meer dan 100 geweldige fietsverhalen ontvangen maar er kan er maar één de winnaar zijn! De trotse winnares van onze beste Brinckers e-bike is Jantine Geldof! Benieuwd naar haar fietsverhaal? Lees dan verder!

Het fietsverhaal van... Jantine!

Jantine: “Ik heb een zogenaamde Onderwaterfiets, ook wel bekend als ouder-kindtandem. Hierop kunnen twee kinderen en een volwassene samen fietsen. Het grootste kind kan voorop en heeft een gefixeerd stuur, dan volgt de volwassene die daadwerkelijk stuurt en daarachter is ruimte voor een kinderzitje. De reden dat ik voor deze fiets heb gekozen is dat ik na mijn scheiding op zoek ging naar manieren om mijn leven te versimpelen, gezond te worden/blijven en iets te bezuinigen in mijn vervoersbudget.

Pak vaker de fiets!

De school van mijn dochters is niet naast de deur en dagelijks hadden we stress om op tijd in de auto te zitten om de file voor te zijn. Daarnaast was ik na de scheiding een aantal keer flink ziek geweest door longontsteking en kreeg ik naderhand de diagnose astma. Het advies was zo veel mogelijk te gaan/blijven bewegen om mijn lichamelijke conditie weer op peil te krijgen. Kortom: ik wilde meer gaan fietsen! Ik moest een oplossing vinden waardoor ik mijn oudste dochter mee kon nemen op de fiets. Zij was nog te jong om zeker genoeg te zijn in het verkeer op haar eigen fietsje, en ze was al te groot voor het kinderzitje achterop. De onderwaterfiets bleek de perfecte oplossing!

Samen op pad met de onderwaterfiets

Via Marktplaats vond ik een mooi, betaalbaar, tweedehands exemplaar in het oosten van het land. Nadat ik hem eenmaal met een verhuisbus naar Hilversum had gehaald, kon onze gezinsfietspret beginnen. Mijn oudste kon voorop zitten en zo de route naar school leren kennen en verkeersinzicht opdoen. Mijn jongste kon nog achterop in het zitje en ik kreeg de nodige fietskilometers voor mijn conditie binnen (ongeveer 24km op een dag dat ze ook naar de naschoolse opvang gingen). Bovendien bezuinigde ik op benzine en deed ik een kleine bijdrage aan de vermindering van CO2-uitstoot. Na twee jaar zit inmiddels mijn jongste dochter voorop en fietst de oudste zelfstandig voor me uit naar school. De verkeerslessen hebben echt hun vruchten afgeworpen!”

Bewust en gezond op pad met een nieuwe e-bike

En toen kreeg Jantine zomaar een splinternieuwe elektrische fiets! Een perfecte match voor haar en haar levensstijl. Jantine: "Ik vind het belangrijk om mijn voetafdruk echt zo klein mogelijk te maken. Ik leef bewust, scheid mijn afval, recycle oude spullen, noem maar op. Maar ik baal zo dat ik, ook voor relatief korte stukken binnen mijn woonplaats, zo vaak op de auto aangewezen ben vanwege mijn lichamelijke conditie. Ik kan gewoon niet goed tegen grote inspanning bij koud en nat weer en de inspanning op de Onderwaterfiets is nu eenmaal groot: het is een grote stalen fiets zonder trapondersteuning. Zeker als ik in mijn eentje erop rijd, kom ik op een helling amper vooruit."

"Met mijn nieuwe fiets ga ik dezelfde dingen doen als met de Onderwaterfiets: zo veel mogelijk buiten bewegen binnen mijn woonplaats (en wie weet ook daarbuiten!!), kinderen van en naar school brengen (de jongste leert nu zelf fietsen), boodschappen doen en dat met behoud van mijn energie en een bonusje voor het milieu."

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken