Altijd de laagste prijs
92% tevreden klanten in december

VanTuyl, het merk met een legacy

VanTuyl, het merk met een legacy

VanTuyl Gewoon Vertrouwd!

De slogan luidt: VanTuyl, gewoon vertrouwd! VanTuyl staat voor oerhollandse fietsen gemaakt van sterke materialen. Fietsen die ontworpen zijn met het oog op comfort en het dagelijkse leven van de gebruikers. Het Nederlandse merk is ontwikkeld met een missie: het creëren van een sterke betrouwbare fiets zonder nonsens, gebouwd voor de hele familie. De VanTuyl fietsen functioneren als onderdeel van het dagelijks leven, jaar in, jaar uit. Dit alles zorgt ervoor dat VanTuyl, met zijn jarenlange geschiedenis in de fietsenproductie, een sterk staaltje vakmanschap op de markt zet.

VanTuyl fiets 

Historisch VanTuyl

38 jaar geleden, in 1980, is VanTuyl gestart met als doel om de beste kwaliteit racefietsen te produceren. VanTuyl stond bekend om zijn comfortabele, premium racefietsen. Tegenwoordig staat VanTuyl bekend om zijn mooie designs en hoge kwaliteit stads- en transportfietsen. De jarenlange kennis van fietsen hebben zij meegenomen om een nieuwe, moderne collectie te ontwerpen. De fietsen van dit merk zijn met zorg ontworpen. Tijdens de productie van de fietsen wordt er op elk detail gelet. Van de kleurenschema’s tot aan het design van het frame. De mooie overloop van een glanzend frame naar de matte lak, gecombineerd met de mooie contrasten van de bruine zadels en handvatten; VanTuyl streeft naar perfectie.

Ook gebruikt VanTuyl de beste materialen voor de constructie van de fietsen. Het frame is gemaakt van lichte aluminium dat zorgt voor een comfortabele fietstocht. Daarnaast gebruikt dit Nederlandse merk hoogwaardige componenten die bestand zijn tegen ons ruige zeeklimaat. VanTuyl heeft een breed assortiment aan stads- en transportfietsen. Daarnaast produceert VanTuyl ook moeder- en hybridefietsen.

Stadsfietsen

Voor de stadsfietsen heeft VanTuyl twee modellen:VanTuyl Lunar

• VanTuyl Lunar

• VanTuyl Lunar Extra

De Lunar beschikt over 8 versnellingen en is beschikbaar in zowel dames- als herenmodel.
Ook is er een keuze uit de “extra” uitvoering.
Deze uitvoering heeft een luxere afwerking en beschikt over meer opties dan de gewone Lunar.     
Zo heeft de Lunar Extra bijvoorbeeld een verende voorvork en zadelpen voor extra comfort.

Transportfietsen

VanTuyl Porter

Voor de transportfietsen heeft VanTuyl ook twee modellen: 

• VanTuyl Porter

• VanTuyl Porter Extra

Bij deze modellen kun je kiezen uit drie of acht versnellingen. Ook de Porter is beschikbaar in zowel dames- als herenmodel. Verder heeft dit model ook de keuze uit een “extra” uitvoering. Deze uitvoering heeft een luxere afwerking en beschikt over meer opties dan de gewone Porter. Zo is de Porter Extra onder andere voorzien van een dubbele standaard waardoor de fiets extra stevig staat.

Moederfietsen

Voor de moderne moeder heeft VanTuyl ook een model ontworpen, dat is de VanTuyl Donna. Deze fiets is uitgerust met acht versnellingen en is met zorg ontworpen voor de ondernemende en actieve moeder. Kinderzitjes kunnen zowel voor als achter op de fietsen worden bevestigd.

De fiets is speciaal ontworpen zodat er veel ruimte zit tussen het zadel en het stuur. Hierdoor kun je comfortabel blijven fietsen, ook met een kinderzitje. Kortom: alles wat de moeder van nu nodig heeft!

Hybridefiets

VanTuyl heeft ook een sportief model in de collectie opgenomen en dat is de VanTuyl Terra. Dit model is een kruising tussen de sportieve fiets en de stadsfiets. Dit betekent dat de fiets niet alleen door de stad te gebruiken is, maar ook nog eens om lekker mee te toeren door heuvelachtige landschappen.

De VanTuyl Terra is voorzien van 27 versnellingen waarbij je altijd de juiste versnelling kan kiezen. Daarnaast is hij ook nog eens heerlijk licht, zodat je soepel en met gemak over de wegen vliegt. Met deze veelzijdige fiets vind je altijd de balans tussen comfort en tour.

Heb je nog twijfels over welke fiets het beste bij jou past en wil je hier graag meer informatie over? Klik dan hier en bekijk onze expertpagina voor alle informatie over de verschillende soorten fietsen!

Nieuwsgierig geworden naar dit mooie merk? Bekijk hier de gehele collectie!

VanTuyl bekijken?

Wil je de modellen van VanTuyl eens in het echt bekijken? Kom dan langs in één van onze winkels!

Zoek een testcenter

Vul je postcode of plaats in

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken