Altijd de laagste prijs
87% tevreden klanten in juni

De transportfiets: hip en handig

De transportfiets: hip en handig

De transportfiets: hip en handig

De transportfiets - ooit begonnen om zo veel mogelijk bagage mee te kunnen vervoeren - is tegenwoordig hartstikke hip. De fiets wordt gekenmerkt door het rek boven het voorwiel, waar vaak een mand of krat op wordt geplaatst. Zo kun je lekker veel meenemen! Het is dan ook niet gek dat transportfietsen zeer populair zijn, ook onder schoolgaande jongeren. Maar ook als moderne vader of moeder is zo’n fiets hartstikke handig! De transportfiets is dan ook een fiets die geschikt is voor jong en oud. Maar waar moet je nu precies op letten wanneer je een transportfiets wilt kopen?

Kenmerken

Gazelle moonrock en stuurslot

De transportfiets heeft enkele kenmerken. Uiteraard is de alom bekende voordrager daar één van. Maar er zijn nog meer keuzes te maken:

  • Standaard: de meeste transportfietsen hebben een dubbele standaard. Met een dubbele standaard staat je fiets altijd stevig, maar een enkele standaard kan natuurlijk ook.
  • Stuurvergrendeling: met een stuurslot of een stuurdemper zorg je ervoor dat het stuur altijd recht blijft staan. Zelfs als je zware bagage op de voordrager hebt gezet, zal je stuur niet omklappen.
  • Versnellingen: een transportfiets is van nature wat zwaarder dan een gewone stadsfiets. Om lekker licht te kunnen blijven trappen is het dan ook aan te raden om een fiets met versnellingen te kiezen. Met bijvoorbeeld 3 versnellingen kom je al een heel eind!

Zo heeft een transportfiets verschillende mogelijkheden en kun je precies die fiets kiezen, die bij je past.

Voordelen

De transportfiets heeft een hoop voordelen, zo kun je een hoop bagage meenemen, is de fiets stevig en robuust en is het een ontzettend hip model. Je kunt ook een leuke fietsmand of een stoer krat op de voordrager kwijt. Niet alleen handig, maar ook nog eens leuk om te zien!


Verschillende merken

Veel merken hebben wel één of meerdere transportfietsen in hun collectie opgenomen. De bekendste modellen transportfietsen zijn:


vrouw met de fiets

Elektrische variant

Omdat de transportfiets zo enorm populair is, kon het niet achterblijven dat er ook een elektrische variant van gemaakt zou worden. De elektrische transportfiets is hip en heeft een stoere uitstraling, in tegenstelling tot veel andere elektrische fietsen. Nieuwsgierig naar deze trendy fietsen met een motor? Hier kun je alle elektrische transportfietsen bekijken.

Keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het aankopen van jouw nieuwe transportfiets? Doorloop dan eens onze Transportfietsen Keuzehulp, zodat we je aan de hand van enkele vragen kunnen laten zien wat de ideale fiets is voor jou. Maar persoonlijk advies kan natuurlijk ook: onze experts helpen je graag verder!

Bekijk alle transportfietsen

Vind ons op Facebook

Andere vragen?

Heb je na het lezen van mijn tips nog andere vragen? Bel met mij of met één van mijn collega's.

Producten vergelijken