Accu Upgrade Weken – Gratis accu upgrade bij héél veel e-bikes. | Op 1ste én 2de Paasdag zijn onze winkels open! Bekijk winkels »

LeasePlan zet met International Bike Group vol in op e-bike leasemarkt

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
3 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
LeasePlan zet met International Bike Group vol in op e-bike leasemarkt

International Bike Group (IBG), moederbedrijf van fietsenwinkel.nl (Benelux) en Hellorider heeft aangekondigd om samen te werken met LeasePlan Nederland om elektrische fietsen te leveren aan klanten van de grootste (auto)leasemaatschappij van Nederland. IBG neemt het totale serviceapparaat en online portal voor zijn rekening: van fietsselectie, aflevering, verzekering, onderhoud tot pechhulp onderweg en fleetmanagement software. De overeenkomst is exclusief aangegaan.

Nu de nieuwe bijtellingsregeling ‘fiets van de zaak’ vanaf 1 januari 2020 in zicht komt, zal de verkoop van e-bikes naar verwachting scherp stijgen. Dat wordt dan vooral mogelijk gemaakt door werkgevers die hun medewerkers een e-bike aanbieden via een leaseregeling of een vrij te besteden mobiliteitsbudget, al dan niet in combinatie met een zakelijke leaseauto. De e-bike vormt zo onder meer een alternatief van woon-werkverkeer dat nu per auto of openbaarvervoer plaatsvindt. LeasePlan is de eerste autoleasemaatschappij in Nederland die op deze schaal in e-bikes stapt.

Full service leasepropositie

LeasePlan beschikt met IBG over eigen assetmanagement software, een eigen landelijk dekkend retailnetwerk met experience-winkels en testcenters van fietsenwinkel.nl, ongeveer 250 fietsreparatiepunten door het hele land, pechhulp onderweg, een uniek online platform met een aanbod van meer dan 20.000 fietsen en geïntegreerde fleetmanagement software voor zijn klanten.

IBG-topman Davy Louwers verwacht dat zijn bedrijf, mede door de full service leasepropositie die onder het label Hellorider wordt uitgerold, volgend jaar zo’n 20% marktaandeel van de zakelijke e-bike fietsmarkt in handen kan krijgen, goed voor zo’n extra 30.000 e-bikes.

De leasepropositie die LeasePlan zijn klanten biedt omvat onder meer: compleet productassortiment van e-bikes tot elektrische bakfietsen (van ca €1.100,- tot €9.500,-) met merken als Cortina, Brinckers, Cube en Stromer; aflevering van de fiets in een van de winkels van fietsenwinkel.nl, bij u thuis of bij uw werkgever; verzekering; onderhoud; maatwerkoplossing voor pechhulp met ANWB; software ten behoeve van het LeasePlan klantenportal en software voor het managen van de fiets en service.

Aankondiging International Bike Group (IBG), moederbedrijf van fietsenwinkel.nl (Benelux) en Hellorider over samenwerking LeasePlan Nederland

LeasePlan stapt samen met International Bike Group (fietsenwinkel.nl en hellorider) in de e-bike leasemarkt. Erik Henstra (foto), Managing Director van LeasePlan Nederland, is er meer dan klaar voor om klanten die nu leaseauto’s bij het bedrijf afnemen ook de service te bieden met de e-bike als duurzame mobiliteitsoplossing. De vraag van werkgevers en werknemers naar e-bikes voor woon-werk verkeer groeit explosief en zal met de nieuwe bijtellingsregeling (7%) voor de fiets van de zaak, die vanaf 1 januari 2020 van kracht is, een enorme impuls krijgen.

Erik Henstra, Managing Director van LeasePlan: “Wij hebben ons als bedrijf gecommitteerd aan duurzame mobiliteit. Door e-bikes nu aan het aanbod toe te voegen gaan we weer een stap verder. Wij denken dat geïntrigeerde mobiliteitspakketten, inclusief een e-bike, voor veel forensen een aantrekkelijke optie zijn. Vooral voor de kortere woon-werkafstanden blijkt de bereidheid om op de e-bike naar het werk te gaan hoog. Met de aantrekkelijkheid van een zakelijke lease e-bike heeft u geen last van de relatief hoge aanschafkosten en onderhoudskosten. U kunt er zowel zakelijk als privé gebruik van maken en u hoeft geen kilometeradministratie bij te houden.”

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft, gesteund door de nieuwe fiscale bijtellingsregeling, het bedrijfsleven in de zogenaamde Fietsbrief 2017 opgeroepen maatregelen te treffen om medewerkers structureel uit de file te halen door meer woon-werk fietskilometers te laten maken. Zelf investeert het Ministerie de komende twee jaar zo’n €100 miljoen in nieuwe infrastructuur (fietspaden) en laadfaciliteiten.

International Bike Group (Fietsenwinkel.nl/ Hellorider) is sinds 2012 in handen van investeringsmaatschappij NPM Capital, dat op haar beurt onderdeel is van SHV Holdings.

Producten vergelijken