• Thuisbezorgd in NL en BE
 • 10.000 e-bikes snel leverbaar
 • 120 servicepartners in Nederland

Fietsen in de regen met je elektrische fiets

Fietsen in de regen met je elektrische fiets

Van een fiets, zeker in het geval van een van Nederlandse makelaardij, mag u verwachten dat hij bestand is tegen een Hollandse bui. Fietsmerken beweren ook dat dit geen problemen mag opleveren. Helaas zijn er toch gevallen bekend waar fietsers schade aan de accu hebben geconstateerd na een rit door de regen. Lees in deze blog verder over onze kennis van het gebruik van uw e-bike in de regen.

Een e-bike batterij kan een stootje hebben

De garantie op een fietsaccu is meestal 1 of 2 jaar. Daarnaast mag er volgens de wet verwacht worden dat de batterij van uw e-bike over een redelijke levensduur beschikt bij normale gebruiksomstandigheden. Gebruiksomstandigheden van een elektrische fiets die afwijken van de standaard kunnen van invloed zijn voor de levensduur van de accu.

Een regenbui zoals we die in Nederland allemaal kennen mag beschouwd worden als normale omstandigheid. Regen komt regelmatig voor in ons klimaat en het zal u hoe dan ook wel eens gebeuren dat u de dupe bent van een plotselinge wolkbreuk. Gelukkig kan dit niet zoveel kwaad. Een accu is normaliter bestand tegen deze neerslag. Mocht het in een uitzonderlijk geval toch voorkomen dat u batterij functiegebreken vertoont, dan valt het gebruik onder de normale gebruiksomstandigheden en kunt u zich beroepen op de fabrieksgarantie.

Maar verwaarloos uw fietsaccu niet!

Een fietsaccu kan een stootje hebben, maar fabrikanten raden wel ten zeerste af om uw e-bike in weer en wind buiten te laten staan. Mocht u hier toch voor kiezen, dan kan het zijn dat de garantie op de batterij vervalt. Daarnaast is het verboden uw elektrische fiets schoon te maken met een hogedrukreiniger. Eveneens kan hierdoor schade aangericht worden die niet onder de garantie valt.

Wij kunnen het ons voorstellen dat u ons natte klimaat zo nu en dan zat bent en het warmer opzoekt, bijvoorbeeld door de boeking van een fietsvakantie. Juist dan is het belangrijk om te denken aan uw e-bike. Tijdens het vervoer van uw fiets wordt deze namelijk blootgesteld aan water dat met snelheden van boven de 100 kilometer per uur opspat. Het is verstandig om uw elektrische fiets te beschermen, bijvoorbeeld met een regenhoes.

Mijn fietsaccu is toch beschadigd door de regen. Wat nu?

Mocht u toch het vermoeden hebben dat uw e-bike onder normale gebruiksomstandigheden is beschadigd, dan kunt u zich binnen de garantieperiode beroepen op uw garantie. Tegenwoordig is het soms zelfs mogelijk om garantie bij te kopen. Mocht het defect net buiten de garantieperiode plaatsvinden dan is het redelijk dat niet de volle prijs voor een nieuwe accu wordt gerekend. Raadpleeg hiervoor de fabrikant van uw fietsaccu of de fietsenwinkel bij u in de buurt.

Vragen?Uitgelichte e-bikes:
 1. Snel leverbaar!
  SUPER73-ZG 2021
  SUPER73-ZG 2021
 2. Extra scherp geprijsd!
  Cortina E-Foss MM N8 2020 Dames
  Cortina E-Foss MM N8 2020 Dames
  Waardering:
  87%
  (2)
 3. Snel leverbaar!
  Stromer ST2 814Wh Sport 45km

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken