Accu Upgrade Weken! Tot en met 21 april een gratis accu upgrade bij héél veel e-bikes.

Gravelbikes

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
2 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
Gravelbikes

Opkomst van een nieuw fenomeen: gravelbikes!

Kort geleden is er een nieuwe trend ontstaan, namelijk gravel bikes. Er ontstond vraag naar een fiets die u door de week kunt gebruiken om naar werk te komen en in het weekend los te gaan in het bos. Dit type fiets leent zich dan ook uitstekend aan avonturiers die naast de verharde wegen op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Wat is het?

Het is de perfecte middenweg tussen een race- en cyclocross fiets. De technische off-road aspecten van de cyclocross gecombineerd met het snelle prestatievermogen van de racefiets. Deze combinatie zorgt er dan ook voor dat u op meerdere ondergronden uit de voeten kan. Grind, makkelijke mountainbike paden, slechte- of juist verharde wegen. U heeft slechts één fiets nodig voor al deze ondergronden.

Afbeelding 1

Kenmerken

Dit type fiets onderscheidt zich op een aantal punten van normale racefietsen. Op dit type fiets rijdt u over het algemeen meer op onverharde wegen en paden dan op een normale racefiets. Hierdoor is het belangrijk dat u optimale controle en grip hebt. Om dit mogelijk te maken, onderscheiden deze fietsen zich op de volgende punten van een 'normale' racefiets:

Banden

De banden zijn iets groter dan die van een racefiets. Door het bredere formaat bieden deze banden meer grip en controle. Daarnaast zorgen de grotere banden ervoor dat de klappen van een ruig en hobbelig parcours beter worden opgevangen, wat voor extra comfort zorgt.

Frame

Het frame is ook iets anders dan die van een standaard racefiets. De geometrie is veel meer op comfort ingesteld, waardoor u een rechtere zithouding heeft. Hierdoor zit u comfortabeler en stabieler op de fiets en heeft u meer controle over de fiets op onverharde wegen. Daarnaast staan de achter- en voorvork wat wijder uit elkaar, zodat de bredere banden hiertussen passen.

Schijfremmen

Al deze fietsen zijn voorzien van schijfremmen (voornamelijk hydraulische schijfremmen). Deze remmen leveren een stuk meer kracht, zodat u meer controle heeft over uw fiets. Zeker wanneer de remmen en wielen worden blootgesteld aan modder, water en vuil, maken schijfremmen een duidelijk verschil.

Bekijk alle gravelbikes

Afbeelding 2 mannen

Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
Producten vergelijken