• Thuisbezorgd in NL en BE
 • 10.000 e-bikes snel leverbaar
 • 120 servicepartners in Nederland

NuVinci: het gemak van traploos schakelen

NuVinci: het gemak van traploos schakelen

Met de NuVinci naafversnelling is trapsgewijs schakelen verleden tijd. Met de NuVinci versnelling kunt u namelijk schakelen zonder stapjes of klikjes! Oorspronkelijk was de NuVinci naafversnelling voor normale fietsen bedoeld, maar deze versnellingssoort werd pas echt een succes door de komst van de elektrische fiets. Een elektrische fiets met NuVinci bleek namelijk een gouden combinatie!

NuVinci versnellingsnaaf

Hoe werkt NuVinci?

Het NuVinci versnellingssysteem heeft binnenin geen tandwielen, maar twee draaiende schijven met daar tussenin zes stalen kogels. In elk van deze kogel zit een klein asje en de hoek van deze asjes bepaalt de versnellingsstand. Met behulp van de draaischakelaar op het stuur past u zelf de hoek van de asjes aan en hiermee dus de versnellingsstand. Hiermee kunt u schakelen zonder tussenstapjes: net alsof u aan de thermostaatkraan van uw douche draait!

Pluspunten NuVinci
Schakelt soepel, ook tijdens het trappen
Mogelijkheid om automatisch te schakelen
Slijt niet en ongevoelig voor water en vuil
Onderhoudsvriendelijk
Geen ratelende geluiden
Minpunten NuVinci
Weegt meer dan een normale naafversnelling
Beperkter versnellingsbereik dan andere versnellingssoorten


NuVinci shifterAutomatisch of handmatig schakelen met NuVinci

Het soepel schakelen is met een NuVinci versnelling veel gemakkelijker geworden. Er zijn vier type NuVinci versnellingen:

NuVinci Manual 330 en Manual 380

Met het NuVinci Manual systeem schakelt u handmatig. Het verschil tussen het 330 en het 380 type zit hem in het schakelbereik: de NuVinci 330 variant kun je vergelijken met een naafversnelling met 7 versnellingen en de NuVinci 380 variant is vergelijkbaar met een naafversnelling met 8 versnellingen.

NuVinci Automatic 330 en Atuomatic 380

Met het NuVinci Automatic systeem kunt u automatisch schakelen. Dit doet u door van tevoren een vast trapritme in te stellen. Zo trapt u tijdens een fietstocht altijd even snel. De NuVinci Automatic regelt automatisch voor iedere snelheid de benodigde overbrenging en ondersteuning. Hierdoor hoeft u zich tijdens het fietsen dus niet meer bezig te houden met schakelen. Ook bij de Automatic heeft het 380 type een groter schakelbereik dan het 330 type.

Bekijk alle e-bikes met NuVinci versnellingUitgelichte e-bikes:
 1. Snel leverbaar!
  SUPER73-ZG 2021
  SUPER73-ZG 2021
 2. Extra scherp geprijsd!
  Cortina E-Foss MM N8 2020 Dames
  Cortina E-Foss MM N8 2020 Dames
  Waardering:
  87%
  (2)
 3. Snel leverbaar!
  Stromer ST2 814Wh Sport 45km

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken