Altijd de laagste prijs
90% tevreden klanten in november

Merken racefiets

Merken racefiets

Zoveel racefiets merken, welke kies je?

Wanneer je op zoek bent naar een racefiets, zul je veel merken langs zien komen. Zoveel zelfs dat het je misschien wel kan gaan duizelen. Uit welke merken kun je kiezen? Wij hebben de belangrijkste (en de bekendste) voor je op een rij gezet.

De bekendste racefiets merken

Bianchi

Een historisch Italiaans merk dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit. Sinds 1885 specialiseert Bianchi zich in racefietsen en tot de dag van vandaag worden deze technieken verbeterd. Bekende modellen: Bianchi Oltre en de Bianchi Sempre.

BMC

Dit is een exclusief Zweeds fietsmerk dat zich sinds 1986 op de markt heeft geplaatst. BMC creëert hoogwaardige racefietsen met een mooie en strakke afwerking. BMC is zo exclusief dat al hun technieken geheim blijven en alleen in hun eigen laboratorium worden geproduceerd en getest.

Cannondale

Cannondale is een Amerikaans fietsmerk dat al snel bekend werd in Europa door zijn CAAD 3 frame ontwerp voor racefietsen. Het uiteindelijke doel van Cannondale is de best mogelijke fietservaring creëren. Daarmee weet je zeker dat je op een kwaliteitsfiets rijdt.

Cube

Dit merk heeft inmiddels een schare fans achter zich verzameld en dat is niet voor niets. Een Cube racefiets laat zich kenmerken door kwaliteit en prestaties, maar tegelijkertijd zijn ze een traktatie voor het oog. De Cube Agree en de Cube Attain zullen veel wielerfans bekend voorkomen.

Bekijk alle Cube racefietsen

Focus

Dit Duitse bedrijf bestaat sinds 1993 en staat bekend om zijn uitstekende racefietsen. Dit komt omdat het bedrijf is opgericht door de oud-profwielrenner Mike Kluge. Focus bouwt fietsen voor wielrenners die meer willen. Meer prestaties. Meer ervaring. Meer inspiratie.

Giant / Liv

Wie kent dit merk niet? E-bikes, stadsfietsen, sportieve fietsen: Giant maakt ze allemaal. En tot in de perfectie, waarvan Tom Dumoulin en zijn Giant TCR Advanced SL het bekendste bewijs zijn. Liv is het zustermerk van Giant en dit merk heeft de focus op de vrouwelijke rijder. Giant en Liv komen dus uit dezelfde fabriek.

Bekijk alle Giant racefietsen

Bekijk alle Liv racefietsen

Koga

Koga is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige (race)fietsen. Alle Koga’s worden met de hand gebouwd zodat je verzekerd bent van perfectie tot in de details. Bekende modellen: de Koga Kimera en de Koga Colmaro.

Scott

Sinds 1986 ia dit een grote speler op de fietsenmarkt en de collectie van Scott is altijd zeer breed. Zo hebben ze fietsen voor beginnende wielrenners, maar ook voor de gevorderde professional. Scott heeft een neusje voor innovaties en dit merk is absoluut niet bang om deze ontwikkelingen te gebruiken in nieuwe modellen. Een Scott racefiets is dus altijd vooruitstrevend!

Bekijk alle Scott racefietsen

Sfeerfoto Scott racefietsen

Sensa

Dit mooie merk vindt zijn oorsprong gewoon in Nederland! In het Twentse Almelo is het hoofdkantoor van Sensa gevestigd, waar zijn al ruim 25 jaar gespecialiseerd zijn in het bouwen van sportieve fietsen. De racefietsen van Sensa staan bekend om hun kwaliteit en hun goede prijs-kwaliteitverhouding. De makers vinden namelijk dat iedereen moet kunnen fietsen, want fietsen is gewoon veel te leuk!

Bekijk alle Sensa racefietsen

Specialized

Streeft naar het creëren van de snelste fiets op aarde. Een mooi voorbeeld hiervan is de S-Works Venge ViAS Disc Di2 een racefiets waar meer dan 1000 uur in is geïnvesteerd om het perfect te maken. Nederlands wielrenner Niki Terpstra maakt gebruik van dit prachtige model en is hier dan ook meer dan tevreden over.

Stevens

Werd bekend door Daphny van den Brand die in 2003 wereldkampioene werd. Dit Duiste bedrijf specialiseert zich sinds 1990 in racefietsen en produceert racefietsen van zeer hoge kwaliteit. Stevens is ondertussen uitgegroeid tot een welbekend merk onder de wielrenners.

Trek

Dit is de grootste fietsproducent in de Verenigde Staten en dit merk doet dit al tientallen jaren. In Nederland worden de hightech racefietsen van Trek al gebruikt door bekende wielrenners zoals Bauke Mollema en Koen de Kort. Ga je dus voor kwaliteit? Dan ga je voor Trek.

Van Nicholas

Gelooft in de kwaliteit van titanium. Titanium is sterker dan aluminium en lichter dan staal, maar vergt gespecialiseerde kennis over het werken met dit materiaal. Van Nicholas bezit deze kennis en maakt hiermee geweldige racefietsen die door het materiaal wel iets duurder zijn dan gelijkwaardige fietsen van aluminium.

Bekijk alle racefietsen

Vind ons op Facebook

Andere vragen?

Heb je na het lezen van mijn tips nog andere vragen? Bel met mij of met één van mijn collega's.

Producten vergelijken