Altijd de laagste prijs
85% tevreden klanten in september

Fietsenwinkel.nl & Low Car Diet voor duurzaamheid

Fietsenwinkel.nl & Low Car Diet voor duurzaamheid

Low Car Diet 2018

Als trots partner van het Low Car Diet stelt Fietsenwinkel.nl e-bikes ter beschikking aan deelnemende bedrijven van Low Car Diet 2018 (LCD 2018). LCD 2018 is al zes jaar de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland, waarin meer dan 1300 werknemers van 15 bedrijven strijden om deze duurzame winnaarstitel.

Het doel van de organisatie van LCD is om forenzen te stimuleren om vaker te reizen met duurzamere vormen van mobiliteit. Dit doet de organisatie met een jaarlijkse wedstrijd van een maand, waarin mensen worden uitgedaagd om gebruik te maken van verschillende vormen van duurzaam vervoer. De wedstrijd is een soort ‘speeddate’ met mobiliteit en de ideale manier om snel verschillende soorten duurzaam transport uit te proberen.

Volgens het Low Car Diet wordt het reisautomatisme doorbroken door de wedstrijd: deelnemers maken 50% minder autokilometers tijdens de wedstrijd. Uit onderzoekt blijkt ook dat ongeveer 20-40% van de deelnemers anders blijft reizen na de wedstrijd, zo maken ze meer gebruik van de trein en de fiets. Dit zorgt voor gezondere werknemers, minder CO2-uitstoot en kortere files.

De eerste wedstrijd werd georganiseerd in 2012, sindsdien hebben er ongeveer tweehonderd organisaties meegedaan aan de strijd. De wedstrijd wordt twee keer per jaar georganiseerd en het winnende bedrijf kan verschillende duurzame prijzen winnen, zoals een interactieve mobiliteitsworkshop, een weekendje Londen met Eurostar en nog vele andere prijzen!

Het Low Car Diet is op 14 mei van start gegaan en is afgetrapt door Stientje van Veldhoven, staatsecretaris Infrastructuur en Waterstaat en Roger van Boxtel, NS-directeur. De winnaar wordt bekendgemaakt op 14 juni.

bekijk alle fietsen

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken