Altijd de laagste prijs
91% tevreden klanten in oktober

Zijwielen zijn verleden tijd door de loopfiets

Zijwielen zijn verleden tijd door de loopfiets

Leren fietsen is een spannende bezigheid; niet alleen voor de jonge fietser, maar ook voor de ouders die aan de zijlijn staan. Zijwieltjes waren over het algemeen de eerste stap in het leerproces. Tegenwoordig is de loopfiets vaak een vervanging voor deze fase. Het voordeel van een loopfiets is dat een jong kind al snel leert balanceren. Je evenwicht bewaren is namelijk een van de belangrijkste vaardigheden bij het leren fietsen. Het rondtrappen van de pedalen komt daarna vanzelf.

Leren balanceren

Op een loopfiets leert je peuter niet alleen balans houden, maar traint hij/zij ook zijn/haar coördinatie, beenspieren en conditie. In het begin oefen je waarschijnlijk alleen binnen, maar als alles goed gaat, gaan jullie lekker samen naar buiten. Let altijd goed op, want voordat je het weet sprint je kindje er vandoor. Een jong kind heeft nog weinig besef van andere verkeersdeelnemers. Doordat je kind met een loopfiets een flinke snelheid kan behalen, biedt dat een bijkomend voordeel: je werkt ook aan je eigen conditie als je die kleine fietser probeert bij te houden.

Stevig en kleurrijk

Loopfietsen zijn er in verschillende vrolijke kleuren en designs. Ze hebben stevige banden en kunnen tegen een stootje, want leren fietsen gaat altijd met vallen en opstaan!

Mocht je vragen hebben over loopfietsen, dan adviseren we je graag!

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken