Fietsenwinkel.nl Lentekriebels promotie

Lentekriebels? Wij helpen je het voorjaar door!

Lentekriebels. De een is al weken aan het aftellen op de kalender, aan een ander is het volledig voorbij gegaan dat de Lente van 2017 al is begonnen. Het begin van dit jaargetijde kenmerkt zich door groener wordende bomen, ochtendzang vanuit de vogelnestjes en de dagelijkse vraag aan jezelf of de benen bloot kunnen of niet. Misschien is de lente voor jou hèt moment om de auto en ov-kaart thuis te laten en op de fiets te stappen. We mogen weer!

Het belang van een lenteritje op de fiets

Fietsen in de natuur is niet alleen leuk, maar ook onwijs gezond! Doordat je je in de buitenlucht bevindt, werk je aan je weerstand. Bewegen bevordert je hersenactiviteit en maakt je slimmer. Diverse onderzoeksresultaten onderbouwen tevens de conclusie dat je gelukkiger wordt van fietsen! Wij zien genoeg redenen om (weer) lekker op de fiets te stappen!

Tips om goed voorbereid de lente in te gaan

Omdat je met een frisse start van het voorjaar wilt genieten, is het tijd om je fiets fietsklaar te maken. Zo is het met het oog op terrasbezoekjes in het centrum belangrijk om te kijken of je sloten nog goed functioneren. Heb je je fiets in 2016 nog winterklaar gemaakt? Let er dan op dat je de bandenspanning terugbrengt tot het oude niveau en dat een door strooizout beschadigde ketting gesmeerd wordt. Heb je daarnaast je zadel naar beneden verstelt om beter bij de grond te kunnen? Dan kan je dit verlaagde zadel nu weer op vertrouwd niveau terugstellen.

Met een fietsmand op je voordrager het seizoen door

Omdat er op de fiets niets lekkerder voelt dan jezelf voortbewegen met een zonnetje en een licht briesje in de rug. Een fietsmand of fietstas ontneemt jou het gedoe om je tas onder een snelbinder te proppen in de hoop dat deze goed blijft zitten. Hiernaast zit niemand toch te wachten op een zwetende rug? En ben je nou iemand die het picknickkleed al gepakt heeft voor de lentezon opkomt? Dan hoef je niet meer na te denken hoe je al dit lekkers meeneemt.

Is het lentegevoel bij jou al meer gaan kriebelen? Bekijk eens onze fietsenpagina en wie weet is dat het laatste zetje naar je eerste lenterit!

Bekijk onze fietsenpagina