Altijd de laagste prijs
85% tevreden klanten in september

Koningsdag voor fietsend Nederland: Oranje boven!

Koningsdag voor fietsend Nederland: Oranje boven!

Wie aan Nederland denkt, denkt aan fietsen. Zo moeten onze monarchen ook gedacht hebben. Het Koningshuis heeft de fiets namelijk al vijf generaties lang geadopteerd als symbool van de gewoonte. ‘De Oranjes’ voelen zich niet te groot voor het vervoersmiddel op eigen krachten. Integendeel, ze brengen de tweewieler zeer regelmatig, al fietsend, prominent in beeld. In deze blog meer over hoe Koningsdag echt kleur geeft aan de fietsliefhebber.

Je fiets versieren

In veel dorpen en steden is het voornamelijk onder schoolkinderen traditie om spaken en frames vol te hangen met veelal Oranje en rood-wit-blauw gekleurde slingers. Fietsen maken daarnaast pas echt de blits uit met vlaggetjes en door ballonnen volgehangen bogen van pvc. Vergeet bij de versiering van je fiets trouwens niet, voor slingers geldt ook: Oranje boven!

Uiteraard kan je het jezelf in komende jaren ook gemakkelijker maken. We hebben namelijk prachtige fietsen en accessoires in de favoriete kleur van Zijner Majesteit.

Oranjeroutes om je dag echt kleur te geven

Oké, dit jaar zijn de weersvoorspellingen niet om over naar Villa Eikenhorst te schrijven. Maar deze routes zijn zo leuk dat je ze later in het jaar in wilt halen! De ANWB biedt verschillende fietsroutes aan met een Oranje tintje. Wat dacht je van de Oranjeroute? Deze route wijst je in Apeldoorn de weg en geeft je ook nog eens een glimp van Paleis Het Loo. Of de zogeheten Koninklijke route, waarbij je niet alleen kan genieten van het jewelste dat Paleis Soestdijk heet, maar ook contrast biedt door middel van rustige polderwegen. Op de site van de ANWB vind je meer Oranjevertier in de vorm van fietsroutes terug.

Fietsroutes koningsdag

Wat ga jij doen op Koningsdag?

Kies je voor een festival, de vrijmarkt, of bezoek je gezellig familie? Of pak je het rustiger aan en geniet je heerlijk van een vrije dag? Als je leuke tips hebt, vertel het ons dan door middel van een bericht op onze Facebookpagina!

Nieuwe fiets voor Koningsdag?

Wil jij op Koningsdag op een nieuwe fiets rond rijden? Bekijk hier welke fietsen wij allemaal voor je op voorraad hebben!

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken