Nederlanders klagen vaak over het weer: het voelt alsof het de helft van het jaar regent. Maar wist u dat het gemiddeld maar 35 dagen in een jaar regent? Waar komt dan het misverstand vandaan dat het in Nederland altijd regent? 

" />
  • Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland

Het regent bijna nooit (dus pak de fiets)!

Het regent bijna nooit (dus pak de fiets)!

Nederlanders klagen vaak over het weer: het voelt alsof het de helft van het jaar regent. Maar wist u dat het in Nederland gemiddeld maar 9.7% van de tijd regent? Dat zijn 35 dagen in een jaar, oftewel 1 maand regen. Waar komt dan het misverstand vandaan dat het in Nederland altijd regent?

'Time flies when you are having fun'

Weersomstandigheden beïnvloeden de stemming van het moment. Mooie zonnige dagen lijken snel voorbij te gaan. U bent bezig, pakt de fiets, bent buiten, u drinkt een glaasje wijn in uw favoriete parkje en wil zoveel mogelijk van de dag genieten. Time flies when you are having fun! Daarentegen gaan regenachtige dagen erg langzaam; u zit binnen en vraagt u af wanneer de regen nou eindelijk eens op houdt. Fietsen? No way! Of toch wel?

Weer of geen weer – het is altijd fietsweer

Fietsen maakt u veel meer onafhankelijk, mobiel, gezond en duurzaam, en er zijn goede oplossingen als u toch die 35 dagen wilt overbruggen. U heeft tegenwoordig hele goede (en hippe) regenkleding van zowel merken die alleen regenkleding maken én populaire outdoor merken. Ook kun uw fietssokken of overschoenen aan doen en zelfs waterdichte fietshandschoenen. Zo bent u van top tot teen waterdicht! Niets houdt u meer tegen om de fiets te pakken en een lekker rondje te maken. Of om eens op de fiets naar je werk te gaan!

Nooit meer zweten dankzij een elektrische fiets

Nu denkt u misschien, regenkleding ademt niet en ik kom dan alsnog kletsnat aan, namelijk bezweet! Wij kunnen dit argument met een gerust hart bij u wegnemen. Op een e-bike spant u weinig in, dat is één van de voordelen van op een e-bike fietsen. U zweet weinig tot niet!

Dus pak de fiets, kleed u goed aan. En vergeet niet, het regent gemiddeld maar 35 dagen per jaar!

Overtuigd en op zoek naar een e-bike?

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken