Altijd de laagste prijs
89% tevreden klanten in januari

Fiets van de zaak via onbelaste kilometervergoeding

Fiets van de zaak via onbelaste kilometervergoeding

Als werkgever is er de mogelijkheid om een werknemer een onbelaste kilometervergoeding van maximaal €0,19 per kilometer te bieden. Dit voor zowel de woon- werkverkeer kilometers als voor de kilometers die tijdens werktijd afgelegd worden. Afhankelijk van de afstand die de medewerker aflegt, kan hij/zij via deze vergoeding sparen voor een nieuwe fiets.

Kilometervergoedingen kunnen ofwel geboden worden door de feitelijk afgelegde kilometers bij te houden in je administratie, ofwel door een vaste vergoeding. Als je de werknemer meer vergoedt dan € 0,19 per kilometer, is de vergoeding boven die € 0,19 loon (en dus belast) van de werknemer.

Voorbeeld kilometervergoeding fiets

Je betaalt jouw werknemer een kilometervergoeding van €0,29 per zakelijke kilometer. Van dit bedrag kun je €0,19 per kilometer gericht vrijgesteld vergoeden. De rest van het bedrag (€0,10 per kilometer) is het bovenmatige deel en valt niet onder de gerichte vrijstelling. Je kunt dit als loon van jouw werknemer aanmerken of als eindheffingsloon aanwijzen. Heb je geen vrije ruimte meer over? Dan moet je over het meerdere 80% eindheffing betalen, dus €0,08 per kilometer.

Dit voorbeeld komt van Belastingdienst.nl

Kilometervergoeding leasefiets

Als werkgever is het belangrijk op om te letten bij het ter beschikking stellen van een leasefiets. Voor de kilometers die een werknemer op een leasefiets rijdt, mag namelijk niet ook nog eens een kilometervergoeding geboden worden. Dit mag alleen voor de dagen dat de werknemer met ander vervoer komt.

Vind ons op Facebook

Andere vragen?

Heb je na het lezen van mijn tips nog andere vragen? Bel met mij of met één van mijn collega's.

Producten vergelijken