Dropperpost?

Dropperpost?

Waarom een Dropperpost?

Tijdens het klimmen wil je maximaal kracht kunnen zetten op de pedalen, tijdens het afdalen wil je maximale controle over je fiets. Door je zwaartepunt te verlagen ben je veel stabieler. Daarbij komt de Dropperpost uitstekend van pas. Met een hendeltje aan je stuur kun je direct je zadel laten zakken. Zo kun je gemakkelijk achter je zadel gaan hangen en die steile afdaling nemen! Een ander bijkomend voordeel is dat je nu veel makkelijker je fiets onder je kunt bewegen. Zo kun je veel soepeler door kombochten en slingerende trails naar beneden.

Afbeelding 1 close up van dropperpost

Op welke mountainbikes?

We zien de dropperpost op steeds meer mountainbikes verschijnen. Van de wat speelsere Cross Country Mountainbikes vanaf 1699,- tot Enduro kanonnen! Eigenlijk heeft iedereen die regelmatig in het buitenland fiets er baat bij. Een dropperpost is een paar gram zwaarder dan een gewone zadelpen daarom zie je ze niet bij de lichtgewicht fietsen, maar op alle modellen waarbij omlaag fietsen net zo belangrijk is als omhoog fietsen begint de dropperpost de standaard te worden!

Afbeelding 2 zoom achterkant mountainbike

Kabel of ANT+

De meeste dropperposts worden bediend via een hendeltje aan het stuur. Vergelijkbaar met die van de lock-out van je voorvork. Magura heeft echter ook een model welke via een ANT+ signaal werken. Dat is helemaal mooi installeren! Heeft jouw mountainbike geen dropperpost? Kijk dan of je frame is voorbereid voor de extra kabel. Heeft je frame deze optie niet, dan kun je altijd nog kiezen voor een Magura Vyron met ANT+ zodat je geen kabels hoeft te trekken.

Alle mountainbikes met dropperpost

Vind ons op Facebook

Andere vragen?

Heb je na het lezen van mijn tips nog andere vragen? Bel met mij of met één van mijn collega's.

Producten vergelijken