Fietstips

Pagina:
  1. 1
  2. / 4

Met de lente en (dus ook) een nieuw fietsseizoen in het verschiet, wordt het weer tijd om je racefiets of mountainbike tevoorschijn te halen! Om het racefietsen of mountainbiken nog leuker te maken, is het geweldig om mee te doen aan een uitdagende toertocht.

Lees meer
Bosch fietsmotoren

Bosch fietsmotoren zijn de meest bekende (en gebruikte!) systemen op elektrische fietsen. E-bikes met een Bosch middenmotor zijn ontzettend populair en dat is niet zonder reden. Iedere Bosch motor is namelijk zo samengesteld dat hij optimaal kan presteren onder alle omstandigheden. Maar welke Bosch motoren zijn er eigenlijk allemaal?

Lees meer
E-bike batterij opladen

De accu is een van de meest belangrijke onderdelen van jouw elektrische fiets. Van alle onderdelen van een elektrische fiets gaat de accu echter het minst lang mee. Behandel de accu daarom met zorg om haar levensduur te verlengen. Als je niet precies weet hoe en wanneer je de accu van een e-bike dient op te laden, gebruik dan de onderstaande tips. Met behulp van dit advies en deze tips weet je zeker dat de capaciteit van je batterij maximaal wordt benut!

Lees meer

Fietsverlichting

De wintertijd is weer aangebroken, het wordt later licht en eerder donker. Tijd dus om je verlichting te controleren!

Lees meer

Eerste mountainbike kopen

Ben je aangestoken met het mountainbike-virus? En sta je op het punt om jouw eerste échte sportieve fiets voor in het bos te gaan kopen? Dan geven wij je graag een aantal tips waarop je kunt letten bij de aanschaf van een mountainbike. Zodat je het ideale model kunt vinden tussen alle verschillende framematen, veringen, remsystemen en ga zo maar door. Zodat je met een weloverwogen keuze de eerste meters door de modder kunt gaan afleggen.

Lees meer
Fietsen in het najaar

Het najaar wordt gekenmerkt door kou, herfststormen en regen wat met bakken uit de lucht komt vallen. Niet iets waar menig mens blij van wordt, maar soms heb je geen andere keuze dan de regen te trotseren op je tweewieler. Gelukkig hoeft fietsen in de herfst of winter niet altijd gepaard te gaan met een hoop ellende, want ook in het najaar kun je volop genieten van je milieuvriendelijke stalen ros. Per jaar valt er namelijk maar 700 tot 900 millimeter regen in Nederland ;).

Lees meer
18-10-2017

E-bike motoren

E-bike motor

Het is belangrijk om na te denken over de positie van de motor bij het kiezen van een nieuwe E-bike. Ieder type motor biedt namelijk bepaalde voordelen, nadelen en mogelijkheden bij het gebruik van je elektrische fiets. Er bestaan drie typen motoren voor E-bikes: voorwiel-, achterwiel- en middenmotoren. De locatie van de motor heeft een grote invloed op de balans en de ondersteuning van de fiets. Daarnaast heeft het ook invloed op de algehele fietservaring. Lees verder om je kennis te verhogen over de impact die de plaatsing van de motor op een E-bike heeft. Lees meer

fietsketting spannen

Een bekend probleem onder veel fietsers is het rammelen van de ketting. Als de ketting van je fiets rammelt of je fietsketting loopt regelmatig van de tandwielen af, dan is het tijd om de ketting op de juiste spanning te brengen. Een ketting die van de tandwielen afschiet kan namelijk gevaarlijke situaties teweegbrengen. Lees verder om er achter te komen hoe je dit kunt voorkomen. Spannend he?

Lees meer

Het is van belang om bij de aanschaf van een nieuwe fiets rekening te houden met de framemaat die past bij uw lichaamslengte. Dit geeft u meer fietsplezier en voorkomt vervelende pijntjes of blessures. Vincent, monteur van Fietsenwinkel.nl, legt u in deze video uit hoe u uw ideale framemaat bepaalt.

Lees meer

Bij derailleurversnellingen is de afstelling heel erg belangrijk. Met de juiste afstelling gaat het schakelen op een soepele manier, wat het fietsplezier zal vergroten. Onze monteur Vincent laat op een rustige manier zien, hoe je de derailleur optimaal instelt.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. / 4