Accu Upgrade Weken – Gratis accu upgrade bij héél veel e-bikes. | Op 1ste én 2de Paasdag zijn onze winkels open! Bekijk winkels »

Bosch fietsmotoren: innovatief, krachtig en duurzaam

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
5 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
Bosch fietsmotoren: innovatief, krachtig en duurzaam

Bosch fietsmotoren zijn de meest bekende (en gebruikte!) systemen op elektrische fietsen. E-bikes met een Bosch middenmotor zijn ontzettend populair en dat is niet zonder reden. Iedere Bosch motor is namelijk zo samengesteld dat hij optimaal kan presteren onder alle omstandigheden. Daarnaast zijn de modellen zowel functioneel als aantrekkelijk vormgegeven. Dankzij het innovatieve 3-sensoren-concept (rotatie, kracht en snelheid) ontstaat er een evenwichtige afgifte van het vermogen. Mede hierdoor geven de Bosch systemen u een unieke riurvaring, waarbij de e-bike en u elkaar uitstekend aanvoelen.

Rijd u dagelijks door de stad? Of ben u meer een sportieve fietser die zich thuis voelt op onverharde wegen? Maak kennis met de Bosch Active Line of Performance Line fietsmotoren!

Bosch Active Line

Een Bosch motor van de Active Line of Active Line Plus-serie is ideaal voor ontspannen toertochten of woon-werkverkeer waarbij u over vlak of zeer lichte, heuvelachtige wegen fietst. Onder de Bosch Active Line vallen drie systemen, de Active Line 2 met een trekkracht (koppel) van 48 Nm, de Active Line 3 met een koppel van 40 Nm en de Active Line Plus 3 met een koppel van maar liefst 50 Nm. Leuk weetu: de Active Line en Active Line Plus zijn in 2017 bekroond met een Red Dot Award voor Product Design: prima kwaliteit dus!

Bosch Active Line 2

De Active Line 2 is de originele Bosch Active Line motor met 48Nm en wordt steeds minder op nieuwe e-bikes toegepast, dan de vernieuwde Active Line 3 variant. Ondanks dat dit een ouder systeem is, is dit systeem zeer licht en stil, wat zorgt voor ongekend rijplezier. De Active Line 2 ondersteunt tot ongeveer 25 km/u en is perfect voor de e-biker die van comfort houdt tijdens dagelijkse ritten of langere toertochten.

Bosch Active Line 3

De Bosch Active Line is een nieuwe Bosch motor met een trekkracht van 40 Nm. Dit model is de vernieuwde variant van de Bosch Active Line 2: kleiner, nóg lichter (2,9 kg) en heerlijk stil. De Active Line 3 biedt een ondersteuning die ideaal is voor stedelijke ritus, maar wil u er in het weekend lekker mee op uit trekken, dan staat hij ook zijn mannetu. Het systeem geeft voldoende ondersteuning voor alle weersomstandigheden op zowel vlak als heuvelachtig terrein. 

Bosch Active Line Plus 3

Bosch Active Line Plus 3 is ook een nieuw model en een echte alleskunner. Vrienden bezoeken, genieten van de natuur en frisse lucht of onbekommerd boodschappen doen: met deze 50 Nm sterke middenmotor kan het allemaal met speels gemak. Hij is net even wat indrukwekkender uitgerust dan de Active Line 3. De Active Line Plus 3 weegt in totaal 3,2 kg en is net als de Active Line 3 een stuk stiller dan de originele Bosch Active Line motor. Nog meer fietsplezier dus!

Bosch Performance Line

Bosch Performance Line systemen worden veel toegepast op sportievere elektrische fietsen. De Bosch Performance Line is verkrijgbaar in een model voor ‘normale’ e-bikes (die ondersteunt tot ca. 25 km/h) en voor Speed Pedelecs (waarbij hij ondersteuning biedt tot ca. 45 km/u). E-bikes met een Bosch Performance Line motor zijn gemaakt voor sportieve ritten en langere afstanden.

Bosch Performance Line

Bosch Performance Line fietsmotoren zijn speciaal ontworpen voor de ambitieuze e-biker. Dit systeem is de ideale aandrijving voor fietsers die op zoek zijn naar krachtige ondersteuning, waar u ook bent. Met een koppel van 63 Nm ben u verzekerd van optimale ondersteuning tijdens de meest uitdagende ritten, of dit nu op een asfaltweg is, of op een onverhard bospad. De nauwkeurige  aansturing van de motor en razendsnelle werking van de sensoren zorgen voor minimaal geluid en trillingen. Zo ervaar u ook op de meest ruwe wegen de beste ondersteuning.

Bosch Performance Line Speed

De Bosch Performance Line Speed werkt eigenlijk precies zoals de Bosch Performance Line, alleen is het verschil dat deze motor ondersteunt tot 45 km/u. Deze motor wordt dan ook enkel toegepast op zogenaamde Speed Pedelecs waarmee u dergelijke hoge snelheden kunt en mag rijden. Dit systeem is perfect wanneer u nóg sneller van A naar B wilt fietsen, op een natuurlijke en comfortabele manier.

Bosch Performance Line CX

Met één trap op het pedaal al voldoende kracht afgeven? Dat kan met de Bosch Performance Line CX met een trekkracht van maar liefst 75 Nm. Dit motorsysteem wordt voornamelijk gebruikt op zeer sportieve e-bikes zoals elektrische mountainbikes. Steile hellingen op fietsen zal alleen maar lichter en eenvoudiger gaan, dus u ritten gaan verder, worden uitdagender en u komt op plekken waar u anders nooit had kunnen komen.

Krachtig, stil en compact

Bosch fietsmotoren zijn dankzij de jarenlange ervaring perfect afgestemd op de wensen en behoeften van de e-biker. Zo is er dus altijd een geschikte Bosch motor voor u te vinden. Heb u nog twijfels welk systeem het beste bij u past? Of wil u meer weten over andere motorsystemen? Klik dan hier.

Hulp nodig met kiezen?



Uitgelichte e-bikes:

Producten vergelijken