• Thuisbezorgd in NL en BE
 • 10.000 e-bikes snel leverbaar
 • 120 servicepartners in Nederland

Afstellen Shimano Nexus 3 versnellingen

Om het schakelen soepel te laten verlopen, dienen de versnellingen goed te zijn afgesteld. In deze video legt onze monteur Vincent uit hoe u controleert of de Shimano Nexus 3 versnellingen goed zijn afgesteld en hoe deze instelling veranderd kan worden. Het afstellen van versnellingen kunt u heel makkelijk zelf doen.

Benodigheden:

 • Een steeksleutel nummer 10

Stap 1

Begin met het nalopen van de schakelkabel. Controleer of deze nergens knelt of achter kan blijven haken tijdens het sturen. Controleer ook of de kabelhoedjes aan de uiteinden van de schakelkabel goed op hun plek zitten en of de kabel goed in de “kabelstop” zit.

Shimano Nexus 3 screenshot 1

Stap 2

Zet de versnelling van de fiets in de tweede versnelling. Controleer of het gele streepje in de versnellingsbox tussen de twee horizontale lijntjes staat.

Shimano Nexus 3 screenshot 2

Stap 3

Is dit niet het geval? Draai dan de stelschroef aan de versnellingsbox om ervoor te zorgen dat het gele streepje wel tussen de lijnen komt. Zit de stelschroef erg vast? Dan draait u deze met steeksleutel 10 eenvoudig los.

Shimano Nexus 3 screenshot 3

Stap 4

Fiets vervolgens een stukje en schakel een paar keer.

Shimano Nexus 3 screenshot 4

Stap 5

Controleer nogmaals of het gele streepje tussen de twee horizontale lijntjes staat. Is dit niet het geval? Herhaal dan stap 3 en 4. Staat het gele streepje er wel tussen, dan is het probleem verholpen.

Shimano Nexus 3 screenshot 5

Aanvullende tips

Wanneer uw fiets niet goed in de versnelling blijft hangen, of uit zichzelf doorschiet, geeft dit aan dat de versnelling waarschijnlijk niet goed is afgesteld. Ook wanneer u verder moet draaien dan het cijfer op de versteller aangeeft, is het verstandig uw versnelling opnieuw af te stellen.

Te laat met afstellen? Tijd voor iets nieuws!Uitgelichte e-bikes:
 1. Snel leverbaar!
  SUPER73-ZG 2021
  SUPER73-ZG 2021
 2. Extra scherp geprijsd!
  Cortina E-Foss MM N8 2020 Dames
  Cortina E-Foss MM N8 2020 Dames
  Waardering:
  87%
  (2)
 3. Snel leverbaar!
  Stromer ST2 814Wh Sport 45km

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken