• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland

Voorlichten

(1)
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Voorlicht fiets

Een voorlicht op de fiets is ontzettend belangrijk. Met een fietslamp ben je wanneer het donker is beter te zien door andere weggebruikers. Door een fietslamp ziet een autobestuurder jou eerder rijden maar daar is een voorlamp niet alleen voor bedoeld. Een koplamp op een fiets dient ook zodat jij de weg beter kan zien. Door een voorlicht op je fiets kan jij zien of er een gat in de weg zit waar je voor moet uitwijken of als er een glad wegdek is waar je overheen fietst. Met een goed werkende voorlamp verlaag je ook de kans op een verkeersboete, deze zijn niet per se fijn om te ontvangen. Bij het kopen van een nieuwe fiets is het daarom niet vreemd om eentje te kiezen met een goede voorverlichting, natuurlijk is dit ook belangrijk wanneer je al een fiets hebt om ervoor te zorgen dat er ten alle tijden een werkende koplamp op zit.

Fiets koplamp test

Een werkende voorlamp is dus erg van belang want als je een fietslamp koopt van kwaliteit dan kan deze langer meegaan. Alleen wanneer is een voorlamp nou eentje van kwaliteit en welke koplampen gaan lang mee? Om deze vragen hoef je bij ons geen zorgen te maken. De fietslampen die bij ons in het assortiment zitten zijn allemaal goed getest, zo heb je weer een prima werkende koplamp op je mooie fiets.

Op dynamo of batterij?

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten fietsverlichtingen, zo heb je de oud en vertrouwde koplamp op dynamo maar er is nu ook voorlicht voor je fiets die werkt op een batterij. Een fiets voorlicht op dynamo is een lamp dat aangestuurd wordt door middel van een naafdynamo, flankdynamo. De voordelen van een voorlicht op dynamo is dat de lamp altijd aangaat omdat de batterij niet opraakt. Een nadeel voor een koplamp voor je fiets op dynamo is dat deze niet op alle fietsen aanwezig zijn. Een voorlamp op batterij is een lamp dat werkt wanneer er batterijen in zitten. De voordelen van een is dat deze geschikt is voor alle soorten fietsen zoals een stadsfiets, racefiets of een Mountainbike. Een nadeel van een voorlicht op batterijen is dat de lamp niet aangaat. Een handige tip is wanneer je kiest voor een fietslamp op batterijen is om oplaadbare batterijen te kopen, zo hoef je niet steeds weer batterijen te kopen voor de lamp. De keuze tussen een fiets koplamp op dynamo of een voorlicht op batterij is geheel aan jou.

Producten vergelijken