Fietstas voor Elektrische Fietsen (139)

(139) 139 producten gevonden
E-bike Fietstas

Rooster Lijst

Pagina:
  1. 1
  2. / 8
Laagste prijsgarantie op alle fietsen Laagste prijsgarantie!

Bij Fietsenwinkel.nl bieden wij op onze fietsen de laagste prijsgarantie. Wij controleren dagelijks de prijzen van onze concurrenten, zodat je zeker weet dat je nooit te veel betaalt voor jouw fiets. Dat is weer één van de zekerheden van Fietsenwinkel.nl!

×
Voor 17u besteld, morgen in huis Morgen in huis!

Bestel je op werkdagen voor 17u een fiets die bij ons op voorraad is, dan bezorgen wij hem de volgende dag al. Dus ook op zaterdag. Of je kiest een dag die jou beter uitkomt en wij passen onze planning aan.

×
Service in de buurt én aan huis Altijd service in de buurt

Fietsenwinkel.nl heeft een uniek netwerk van meer dan 200 aangesloten fietsspecialisten die jouw fiets kunnen onderhouden en repareren. Of je kiest voor één van onze mobiele monteurs voor service en onderhoud aan huis. Zo zijn wij altijd in de buurt.

×
100 dagen bedenktijd 100 dagen bedenktijd

Bij Fietsenwinkel.nl begrijpen we heel goed dat je jouw nieuwe fiets graag van alle kanten wilt bekijken. Daarom hanteren wij een bedenktijd van maar liefst 100 dagen! Zo heb je rustig de tijd om over jouw aankoop na te denken. Niet tevreden? Dan stuur je jouw fiets gewoon terug.

×
22 winkels met testparcours

Jouw favoriete e-bike eerst even uitproberen? Dan kom je gewoon naar één van onze winkels en probeer je alle e-bike systemen rustig uit. Onze specialisten staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

×
Trustpilotscore Fietsenwinkel.nl GOED!
650 klanten plaatsten een review op Trustpilot. Bekijk meer Fietsenwinkel.nl reviews.

Rooster Lijst

Pagina:
  1. 1
  2. / 8

Terug naar boven

De E-bike fietstas: alles mee onderweg

Fietstassen zijn erg handig, hiermee kun je onderweg al je bagage gemakkelijk meenemen. Zeker als je een wat langere rit wilt maken, zijn fietstassen op je fiets bijna onmisbaar. Ook op je elektrische fiets wil je natuurlijk graag fietstassen monteren. Alleen zijn niet alle fietstassen geschikt voor jouw elektrische fiets.

Bestaan er speciale e-bike tassen?

Je kunt niet zomaar iedere fietstas op je e-bike kwijt. Het is namelijk zo dat bij veel elektrische fietsen de accu in de bagagedrager verwerkt zit. Vaak is de bagagedrager dan ook breder dan een normale bagagedrager bij een niet-elektrische fiets. In het geval van dubbele fietstassen zijn de bevestigingsbanden misschien niet lang genoeg om deze brede drager te overbruggen. Daarnaast zit er soms weinig ruimte tussen de bagagedrager en de accu, waardoor het ook bij enkele fietstassen soms lastig kan zijn om de haken van de tas tussen de drager en de accu te wurmen. Doordat er zoveel verschillende e-bikes zijn, is het moeilijk om in het algemeen te zeggen welke tas wel of niet past.

Enkele fietstas op een elektrische fiets

Als de ruimte tussen accu en bagagedrager groot genoeg is, is de kans groot dat je je enkele tas aan je ,a title="electrische fietsen" href="/fietsen/-/elektrische_fietsen/">electrische fiets kunt bevestigen. Sommige tassen maken gebruik van een riem of klittenband: dan is montage aan de bagagedrager vaak geen enkel probleem. Tegenwoordig houden veel merken rekening met het feit dat steeds meer mensen op een E-bike rijden. Bij het ontwerpen van nieuwe fietstassen wordt dan ook rekening gehouden met het feit dat de tas aan de bagagedrager van een elektrische fiets kan komen te hangen.

Dubbele e-bike tassen

Zoals gezegd zijn de bagagedragers van elektrische fietsen met een accu in de bagagedrager vaak breder dan normale bagagedragers. Wil je een set dubbele fietstassen monteren, dan is het verstandig om te kijken naar de bevestigingsbanden die over de bagagedrager komen te liggen. Het is ideaal wanneer deze verstelbaar zijn, zodat je ze kunt aanpassen aan de breedte van de drager. Vaak gebeurt dit door kleine riempjes, waarmee je de tas gemakkelijk kunt aanpassen. Ook bij dubbele fietstassen is het nu vaak zo dat de fabrikant al rekening houdt met de breedte van de bagagedrager.

Merken en soorten

Natuurlijk kun je ook een ander soort fietstas aanschaffen. Stuurtassen, zadeltassen en frametassen zijn geschikt voor alle typen fietsen: die kun je ook prima op een e-bike monteren. Veel merken hebben fietstassen in het assortiment die speciaal geschikt zijn voor e-bikes. Dit zijn onder andere: